Jacob Tingleff: Griner ikke af dansk comedy

Den sjove mand, der er nomineret til 'Årets Komiker' ler ikke af dansk comedy, men han anerkender håndværket

Jacob Tingleff er glad for anerkendelsen fra kollegerne. (Foto: Linda Johansen)
Jacob Tingleff er glad for anerkendelsen fra kollegerne. (Foto: Linda Johansen)

På torsdag bliver det afsløret, om det bliver Jacob Tingleff, der løber med titlen som 'Årets Komiker'.

Zulu Comedy Galla afholdes i Operaen i København, hvor alt, hvad der kan krybe og gå af sjove mænd og kvinder, er samlet under ét tag.

Er du ikke så heldig at have fået en billet til det store show, så har du mulighed for at vinde to billetter her i Ekstra Bladets konkurrence, eller se showet på TV2 Zulu den 30. august.

Den 43-årige komiker er nomineret for showet 'Ulige Uger', som handler om tiden efter en skilsmisse.

- For mig er nomineringen egentlig vigtigere end at vinde, for det er fagfolk, der har bestemt, og jeg synes selv, jeg har lavet det bedste show, jeg har lavet nogensinde, så det er dejligt, der bliver lagt mærke til det, siger Jacob Tingleff og fortsætter:

- Jeg har ikke forberedt en takketale. Jeg tager den fra hoften, hvis det er.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jacob Tingleff er nomineret for showet 'Ulige Uger'. (Foto: Linda Johansen)
Jacob Tingleff er nomineret for showet 'Ulige Uger'. (Foto: Linda Johansen)
 

Se også: Fuhlendorff: Jeg har øvet mit taberansigt

Tobias Dybvad er favorit
Han kæmper om prisen med Tobias Dybvad, Christian Fuhlendorff og Jan Gintberg.

- Hvis vi kigger historisk på det, så er det dem med flest Facebook-følgere, der vinder, så jeg tror hverken Jan, Fuhlendorff eller jeg har skrevet på en takketale, siger Jacob Tingleff, der dermed skubber favoritværdigheden over til Tobias Dybvad.

'Sjov mand, klam personlighed' var Tobias Dybvads første one man show. Showet fra 2013 fik titlen, efter en af Dybvads følgere på Facebook omtalte ham sådan. Showet 'Er det ikke dig fra Dybvad' er fra i år og spiller resten af efteråret. Førstkommende mulighed for at se den mulige vinder af 'Årets Komiker' er ved et stort show i Falconer Salen på Frederiksberg den 3. september. (Foto: Finn Frandsen) Danske kendte - 21. aug. 2015 - kl. 06:56 Tobias Dybvad: Juryen giver mig et forsøg mere

Vil være i zen
- Har du så øvet dit taberansigt, når kameraet falder på dig, og du ikke bliver råbt op?

- Jeg vil være i zen. Det er et dejligt felt. Jeg kan godt lide de andre, og så synes jeg, det er rigtig fint - uanset hvem der vinder.

- Hvem griner du selv af?

- Jeg kunne sagtens nævne Frank Hvam eller Jonatan Spang, men når jeg ser dansk comedy, så griner man ikke rigtig mere. Så tænker man mere: 'Nå, det var fint skrevet. Det var godt vinklet. Så glæder man sig mere over håndværket. Jeg har brug for det ekstra lag, at man skifter til et andet sprog, så kan det bedre komme bag på mig, hvad man skal grine af, siger Jacob Tingleff.

Leverede revy-monolog
- Hvis jeg må bede dig huske tilbage. Hvad er så den værste oplevelse, du har haft på komikerscenen?

- Den første gang jeg stod på scenen, kom jeg virkelig dårlig fra start. Jeg boede ikke i København på det tidspunkt, og havde ikke set så meget stand up. Og så viste det sig, at det var en revy-monolog, jeg havde skrevet. Og så føltes det stiv og kantet, da jeg stod der blandt Mick Øgendahl og Lasse Rimmer, der også var på den aften. 10 minutter i total tavshed - det har jeg selvfølgelig prøvet på andre tidspunkter - men at opleve det den allerførste aften, var ikke rart.

- Hvad er den mest upassende joke, du har lavet?

- Der er sikkert masser, men jeg kan ikke komme i tanke om nogen på stående fod. Men man kan blive for selvudleverende og alt for ærlig, og det kan være meget ubehageligt for folk, før det bliver ubehageligt for én selv. Og det har jeg gjort mange gange.

- Når dit show handler om din skilsmisse, har du så haft det til godkendelse hos din ekskone?

- Nej, det er ikke et show, som hun på nogen måde kan tage anstød af. Hun var inde og se det og var egentlig meget glad for det. Men hvis man begynder at søge godkendelse for noget som helst hos nogen som helst, så kan man lige så godt lade være.

- Det er én selv, man skal stå til ansvar for. Og det er det smukke ved stand up.

Er du ikke så heldig at have fået en billet til det store show, så har du mulighed for at vinde to billetter her i Ekstra Bladets konkurrence, eller se showet på TV2 Zulu den 30. august.