Jan Fog-forfatter: Han købte ind i Netto

Karin Heurlin blev inviteret indenfor i ejendomsmæglerens liv, da hun i 2011 skrev bogen 'I første række - overklassen indefra'

Jan Fog ejede biler for millioner, men købte gerne ind i Netto. Foto: Anthon Unger
Jan Fog ejede biler for millioner, men købte gerne ind i Netto. Foto: Anthon Unger

- Det er så trist, at Jan Fog er død. Han var en original, siger journalist og forfatter Karin Heurlin, der i 2011 kom helt tæt på ejendomsmægleren under arbejdet med bogen 'I første række - overklassen indefra', der beskriver Jan Fogs kulørte liv.

- Vi brugte meget tid sammen i forbindelse med bogen. Det var en fornøjelse. Han pakkede aldrig noget ind og jeg kunne spørge om alt. Jeg fik ikke kun lov til at skrive om hans liv, men prøvede også at leve hans liv og var derfor blandt andet med Fog på hans båd i Sydfrankrig og til fest med Bille August, fortæller Karin Heurlin, der synes, at Danmark er blevet et bramfrit, ærligt og farverigt menneske fattigere.

Se også: Jan Fog er død

- Han vidste godt, at han stak næsen frem med sin Ferrari og andre biler, men han stod ved, hvem han var. En dag var der en, der råbte efter ham på gaden: dig vil aldrig købe et hus af. Jan tog det helt roligt og svarede tilbage: det har du heller ikke råd til!

(artiklen fortsætter under billedet)

Karin Heurlin skrev i 2011 bogen 'I første række - overklassen indefra' sammen med Jan Fog. Foto: People’s Press
Karin Heurlin skrev i 2011 bogen 'I første række - overklassen indefra' sammen med Jan Fog. Foto: People’s Press
 

Jan Fog boede alene i et kæmpe hus, men Karin Heurlin oplevede ham ikke som ensom. Mægleren havde en stor omgangskreds og inviterede gerne venner med til Frankrig for at sejle. Han virkede som en meget gavmild mand, men havde også sine mere nærige sider.

Købte ind i Ikea og Netto
- For eksempel købte han stearinlys i Ikea, fordi de var billigere der, og så har jeg været med ham i Netto flere gange, hvor han købte chokolade, griner Karin Heurlin, der siger, at Jan Fog og hans kundekreds tilbage i 2011 stadig godt kunne mærke efterdønningerne af finanskrisen, men at hun bestemt vurderer, at ejendomsmægleren havde penge nok.

Se også: Jan Fogs liv i billeder

Dem står konen Charlotte Juul nu til at arve. Hun var kæreste med Jan Fog for cirka 30 år siden og parret fandt sammen igen for to år siden - i hvert fald på papiret. I december 2013 giftede de sig, men levede ikke sammen som mand og kone. Det var et fornuftsægteskab, der skulle gøre det nemmere for Charlotte Juul at arve den barnløse livsnyder.

- Jeg mødte også Charlotte Juul i forbindelse med bogen. Det var et besynderligt forhold, men de virkede meget glade for hinanden, siger Karin Heurlin, der beskriver, at Fogs mor i lige så høj grad var kvinden i hans liv.

- Han helt fantastisk ved sin mor. Jeg tror, han besøgte hende nærmest hver dag. Hvor mange mænd, kan man sige det om, siger Karin Heurlin om moderen, der døde måneden inden sønnens ægteskab.

Se også: Beliggenhedens mester: Efterlader usolgte huse for halv mia. kr.

Kort efter kom det frem, at Fog var ramt af kræft, men ligesom mægleren selv, troede Karin Heurlin, at der var masser af leveår tilbage for ham.

Han var en fighter
- Vi talte aldrig om døden, men han sagde til mig, at han aldrig havde været syg. Han var fysisk stærk uden at være typen, der dyrkede meget motion. Jeg tænkte bare, at det overlever han. Han er en fighter.

Jan Fog døde torsdag eftermiddag 66 år gammel.

Se også: Første fredagsbar uden Fog

Mest læste i flash!