Jan Linnebjerg erkender: Jeg er alkoholiker

Skuespilleren, der er mest kendt som Pyrus, erkender problem med alkohol

Jan Linnebjerg erkender, at han har et alkoholproblem. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Jan Linnebjerg erkender, at han har et alkoholproblem. Arkivfoto: Jakob Jørgensen

Den 58-årige skuespiller, der er berømt for sin rolle som Pyrus i flere julekalendere på TV2, er alkoholiker og er blevet taget for spirituskørsel.

Det oplyser han selv i et Facebook-opslag tirsdag aften, efter han har fortalt om det i ugebladet Se og Hør.

- Jeg er ikke flov eller skammer mig ved at indrømme, at jeg er alkoholiker. Det er desværre en sygdom, der kommer snigende og er uhelbredelig, men der kan gøres noget ved den, skriver han blandt andet.

Han skriver, at han blev overrasket af en Se&Hør-journalist, der havde fået nys om historien, og han har derfor også valgt at skrive om det på Facebook, så hans familie og venner også får det fra ham selv og ikke kun fra Se og Hør.

– Jeg fungerer jo fint i det daglige. Jeg passer min golfbane i Ølstykke og har også passet mine job som skuespiller uden at røre en dråbe, men for et par år siden gik det op for mig, at jeg har et problem med alkohol – eller rettere, hvis jeg ikke får alkohol. Efter nogle måneder som ædru får jeg abstinenser. Jeg får kvalme og rammes af selvhad og en følelse af, at det hele er lige meget. Sjælen står og blafrer, siger han i interviewet med Se og Hør.

- Jeg får ikke rigtig tid til at spille den golf, jeg gerne ville. Jeg havde forestillet mig, at jeg skulle sidde på terrassen og drikke kold hvidvin og spise fjordrejer, men det er en hård branche, forklarer Jan Linnebjerg. Foto: TV 2 Danske kendte 'Pyrus' golf-eventyr bløder

Mister måske kørekortet
På Facebook fortæller han desuden, at han måske står til at miste kørekortet, om end han ikke har hørt noget endnu.

- Det at jeg har kørt bil i påvirket tilstand, det er utilgiveligt, og jeg lægger mig fladt ned og tager straffen. Heldigvis skete der ikke noget. Det takker jeg de højere magter for, skriver han.

Han Facebook-opslag er blevet mødt med en lind strøm af opbakkende kommentarer, delinger og reaktioner, og onsdag morgen har Jan Linnebjerg reageret på den store opbakning.

- Kære venner. Tusind tak for jeres opbakning. Jeres ord og jeres støtte betyder uendelig meget. Kærligst, Jan, skriver han.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Jan Linnebjerg.

1 af 2 Foto: TV2
2 af 2 Jan Linnebjerg erkender, at han har et alkoholproblem. Arkivfoto: Jakob Jørgensen