Janni Spies og Michala Kjær dropper sag om erstatning

Mor og datter dropper at få erstatning af Se og Hør

Janni Spies og Michala Kjær vil ikke bruge mere tid og energi på at forfølge sagen mod Kim Henningsen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Janni Spies og Michala Kjær vil ikke bruge mere tid og energi på at forfølge sagen mod Kim Henningsen. Foto: Tariq Mikkel Khan

Janni Spies og Michala Kjær opgiver at få erstatning fra Aller og eks-Se og Hør-chef Kim Henningsen i den såkaldte Tystys-sag. Deres PR-agent oplyser til Ekstra Bladet, at retssagen hæves.

Janni Spies og Michala Kjær vurderer, at de i en eventuel retssag vil skulle fremlægge en række oplysninger om brug af deres kreditkort. I hvert fald hvis de vil forbedre deres chance for at vinde.

- Dermed ville Michala og jeg udsætte os for det selv samme, som vi netop anlagde sag mod Aller og Kim Henningsen for at gøre, nemlig at videredistribuere personfølsomme oplysninger, siger Janni Spies i en pressemeddelelse.

Janni Spies og Michala Kjær var blandt en gruppe af kendte, som den såkaldte tys-tys-kilde sladrede om til Se og Hør. Kilden havde via kredikortudstederen Nets adgang til de kendtes kreditkorttransaktioner.

Det kostede tilbage i 2016 fængselsdomme til to tidligere Se og Hør-chefer og to tidligere journalister på ugebladet.

Selvom mor og datter har droppet sagen, så udtaler Michala Kjær i pressemeddelelsen, at hun ligesom sin mor ikke er villig til at fremlægge mere information af privat karakter.

- At vi nu selv skal fremlægge yderligere dokumentation, som ikke tidligere har været offentlig tilgængelig, om kreditkorttransaktioner som bevis i sagen, tager jeg afstand fra, siger Michala Kjær i en pressemeddelelse.

28-årige Michala og mor dropper sagen, men hun mener stadig, at Se og Hør ikke har handlet korrekt.

-  Derfor er det rigtige at hæve sagen, men dermed ikke sagt, at de pågældendes handlinger ikke er dybt uacceptable, udtaler Michala i en pressemeddelelse.

Positiv beslutning

Eks-Se og Hør-chef Kim Henningsen har ikke ønsket at stille op til interview, men hans advokat, Kåre Pihlmann, skriver i en mail til Ekstra Bladet, at han er glad for, at sagen har fået en afslutning.

'Det er naturligvis en positiv afslutning på sagen for Kim Henningesen, og det er glædeligt, at Janni Spies og Michala Kjær tager den naturlige konsekvens af Retten i Lyngbys tidligere frifindelse af Kim Henningsen', skriver advokaten i en mail.

Ifølge Kim Henningsens advokat, så var der afsat 15 hele dage til retsagen, og Kåre mener, at det er et økonomisk klogt valg at droppe sagen. 

'Janni Spies og Michala Kjær sparer utvivlsomt et meget betydeligt beløb i sagsomkostninger ved at opgive sagen nu sammenlignet med, hvad de skulle betale', slutter Kåre Pihlmann.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere