Janus stævner Aura i ny retssag

Advokat: Det er forbløffende, at der ikke er nogen, der kan standse ham

Janus Friis og Aura - ikke så gode venner længere. (Foto:  Douglas C. Pizac & Anthon Unger)
Janus Friis og Aura - ikke så gode venner længere. (Foto: Douglas C. Pizac & Anthon Unger)

Janus Friis har endnu en gang sat den juridiske kniv for ekskæresten Auras strube.

I torsdags stævnede han atter den 30-årige popsangerinde, han skulle have været gift med.

Ekstra Bladet er i besiddelse af stævningen, der er indbragt for Københavns Byret, og her fremgår det, at både Auras holdingselskab og sangerinden selv er stævnet.

Den nye stævning handler om den ekstraordinære generalforsamling, der blev holdt i Auras selskab 8. september, hvor hendes tidligere advokat blev afsat som direktør, og Aura selv blev indsat.

Se også: Janus' ufattelige 11 milliarder

I stævningen, der er indbragt af Janus Friis’ fond Lismore, er påstanden, at beslutningen om at indsætte Aura er ugyldig, og at registreringen af hende som direktør skal slettes.

Ifølge stævningen forlanger Janus’ fond, at Aura skal anerkende, at beslutningerne truffet på generalforsamlingen er ugyldig.

Frist overtrådt
Forhistorien er, at fonden mener, at Aura skylder den 15 millioner kroner. De penge forlangte fonden tilbage med betaling 27. januar – efter at parret var gået fra hinanden.

Fristen blev senere udskudt til 9. februar, og da de ikke var kommet, indsatte Auras daværende advokat, Claes Hahn Balle, sig selv som direktør ved en generalforsamling, som Aura ikke var indkaldt til. Det skete 17. februar – otte dage efter at fristen var overtrådt.

Se også: Janus Friis vil storinvestere i danske iværksættere

Der var engang... (Foto: Uffe Kongstad)
Der var engang... (Foto: Uffe Kongstad)
 

8. september indsatte Aura så sig selv og registrerede sig selv som direktør over for Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Senere samme aften genindsatte Claes Hahn Balle sig selv som direktør i bestyrelsen.

Ud over den nye sag har Janus stævnet Aura i en sag i Los Angeles, hvor han kræver forlovelsesringen tilbage, ligesom han vil have cementeret sig selv som ejer af en lejlighed i København, som dog er ejet af et firma, som igen er ejet af Claes Hahn Balle.

Stævnet af eget firma
I en anden USA-sag er Aura af sit eget firma stævnet for bedrageri, og i Københavns Byret venter en sag om et lån på 15 millioner kroner på at blive berammet, såfremt de ikke indgår forlig.

Janus’ fond Lismore har taget kontrol over Auras firma, fordi fonden mener, at den har ret til at tage kontrollen, så længe det skyldige beløb ikke er betalt.

Æresmedlem
Auras advokat mener dog ikke, det kan ske, så længe byretten endnu ikke har taget stilling til sagen om de 15 millioner kroner.

Som Ekstra Bladet tidligere har skrevet, er 13 advokater på seks advokatkontorer i fire lande kørt i stilling i den juridiske krig mod Aura Dione.

Se også: Skype-bagmand giver gratis musik

- Janus Friis kandiderer med sine mange sagsanlæg til at blive æresmedlem af Danske Advokater. Det er forbløffende, at der ikke er nogen, som kan standse ham, siger Auras advokat, Bjarke Vejby, til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet var i kontakt med Janus Friis’ pr-agent, Pernille Garde Abildgaard, og her er meldingen, at der ikke er kommentarer fra Skype-milliardæren i relation til den nye stævning.