Jeg havde fundet manden i mit liv - TVA-legenden fortæller om sin store sorg

- Jeg savner helt utrolig meget at have ham at dele livet med, siger Birgit Meister, der i 2006 mistede sin mand

Birgit Meister - fylder 75 år i dag. Foto: Thomas Lekfeldt.
Birgit Meister - fylder 75 år i dag. Foto: Thomas Lekfeldt.

Hun var et af landets mest kendte ansigter i 1980'erne, da hun som ankerkvinde på TV-Avisen i DR's monopoldage fortalte danskerne om verdens gang.

De senere år har der i offentligheden været stille om Birgit Meister, der i dag fylder 75 år. I et stort fødselsdagsinterview med BT fortæller hun om, hvad hun har gået og lavet, siden hun forlod TV-Avisen, og det handler blandt andet om en masse arbejde, som hun lægger i Landsforeningen Multipel System Atrofi, som hun selv har stiftet. Foreningen rejser penge og opmærksomhed om den sygdom, hendes mand, Hans Jørgen Petersen, blev ramt af, og som han endte med at dø af i 2006.

Steen Bostrup er stadig danskernes TV Avis-favorit. Foto: Polfoto TV - 15. okt. 2015 - kl. 18:43 TV Avisen fylder 50: Her er værternes yndlingsvært

- Jeg var rigtig taknemmelig for vores ægteskab, og jeg er en af dem, der havde fundet manden i sit liv. Vi kommer ikke uden om knubs og skrammer, men det har heldigvis været med til at forme mig, siger Birgit Meister til BT.

Selvom hun er afklaret med sit valg om ikke at finde en ny mand, er der stadig en tomhed forbundet med det, forklarer hun.

Steen Bostrup er stadig danskernes TV Avis-favorit. Foto: Polfoto TV - 15. okt. 2015 - kl. 14:36 Læserne har talt: Han er danskernes nyhedsfavorit

- Jeg savner helt utrolig meget at have ham at dele livet med. Jeg savner at komme hjem til et hus, hvor der er en, der siger ’hej, hvordan er det gået i dag?’, siger Birgit Meister til BT.

Her kan du læse om, hvordan det er gået øvrige TVA-stjerner fra monopoldagene, siden de forlod skærmen:

Foto: Jan Unger Kendte TVA-stjernerne fra monopol-tiden: Her er de i dag

Mest læste i flash!
Hent flere