- Jeg holder ikke jul

Ibi Makienok skal ikke danse om juletræet og spise solid julemiddag i år

Ibi Makienok skal være på Maldiverne, mens vi andre drøner rundt om juletræet i kolde Danmark. Foto: All Over Press
Ibi Makienok skal være på Maldiverne, mens vi andre drøner rundt om juletræet i kolde Danmark. Foto: All Over Press

Nedtællingen til den stor dag er i gang i mange familier, hvor kalenderlyset dag efter dag afslører, at den 24. nærmer sig.

Men Ibi Makienok har valgt at droppe julen, som ellers er mange danskeres foretrukne højtid.

- Jeg holder ikke jul i år, siger tv-værten, der i 2018 er aktuel i et program om organdonation på DR.

Ibi Mikienok vender tilbage til skærmen i starten af det nye år. Foto: All Over Press Danske kendte Ibi kronisk syg: - Jeg græder meget for tiden

- Min søn skal holde jul, men ham har jeg ikke i år, så vi har valgt at rejse væk, siger Ibi Makienok, der i september 2014 blev gift med fodboldspilleren Simon Makienok.

Ibi Makienok rejser ikke væk for at slippe for den forestående højtid.

- Det har jeg gjort nogle gange, når jeg ikke har min søn, og det har jeg det fint med. Jeg juler rigtig meget op til. Jeg juler hele måneden op til, siger den 42-årige tv-vært, som holder meget af december.

- Jeg er det, der hedder kronisk nyresyg. Det kommer man ikke bare sådan over, siger Ibi Makienok. Foto: All Over Press Danske kendte Ibi: Sådan er mit liv som kronisk syg

Årets juletur går til Maldiverne, hvor Ibi Makienok skal tilbringe både jul og nytår, mens hendes søn, Anakin, er hos sin far, fodboldspilleren Tobias Grahn.

- Det bliver rigtig dejligt, siger Ibi Makienok om den eksotiske destination.

For små tre år siden blev Ibi Makienok ramt af dobbeltsidet nyresvigt. Siden har hun været et igennem et langt og opslidende sygdomsforløb og har måttet indstille sig på et liv som kronisk syg.

Simon Makienok spiller for tiden i hollandske FC Utrecht - eller spiller og spiller. Den 27-årige angriber har en alvorlig skade i sit knæ.

Holland Skrækstart til dansk angrebsprofil: Rev korsbåndet over