Jesper Christensen i tårer for åben skærm

Den danske skuespiller fortalte i Aftenshowet dybt bevæget om sit besøg hos flygtninge i Libanon

Det var en dybt bevæget Jesper Christensen, der fortalte om sit møde med tre flygtninge-piger i Libanon for nylig.(Foto: Polfoto)
Det var en dybt bevæget Jesper Christensen, der fortalte om sit møde med tre flygtninge-piger i Libanon for nylig.(Foto: Polfoto)

Den 67-årige Jesper Christensen er meget snart aktuel i de danske biografer i den nye James Bond-film 'Spectre' i sin kendte rolle som den hårdkogte Bond-skurk Mr. White.

Men i går aftes i Aftenshowet på DR var det en helt anden mere følsom side, man fik set af den populære danske skuespiller, da han blandt andet fortalte om sit nye job som ambassadør for Dansk Flygtningehjælp.

Jesper Christensen har netop besøgt flygtninge i Libanon, en oplevelse, der har gjort et dybt indtryk på den danske skuespiller:

- Tallene er frygtlige. Libanon er ca. på størrelse med Fyn, og der bor 1,3 millioner flygtninge i Libanon. Hvert fjerde menneske i Libanon er en flygtning. Man kan ikke med forstanden i behold tro på, at Libanon kan holde til det pres. Det går  bare ikke.

Under opholdet i Libanon havde Jesper Christensen også mødt tre flygtninge-piger, som han havde meget svært ved at tale om i 'Aftenshowet'.

Tårevædet Jesper Christensen
- Jeg kan prøve, men jeg ved ikke, om jeg kan gennemføre det. Jeg er gråd-labil(har let til gråd: red) Og hvis det handler om børn, er det svært. Allerede nu kan jeg mærke, at tårerne begynder, sagde en dybt bevæget Jesper Christensen og tilføjede:

- De tre piger er med i noget, som Dansk Flygtningehjælp laver i Libanon for de børn, der har det værst. Og det betyder, at de har set deres søskende blive skudt. Deres mor og far er måske blevet brændt. Halvdelen af deres familie har været ude for et eller andet usigeligt forfærdeligt.

- Den ene af pigerne havde en far, der var syg og efter alt at dømme ikke ville leve ret længe. Hun fortalte os, at hun i sit hjem havde svært ved at tale om, at hun var bange og ked af, at hendes far skulle dø. Hun kunne nemlig mærke, at de andre ikke kunne rumme det, forklarede Jesper Christensen og understregede dybt bevæget: Det er forfærdeligt, som børn tager ansvar.

Jesper Christensen forklarede også om sine følelser med henblik på starten af september måned, hvor den nye flygtninge-bølge ankom til Danmark.

- Jeg tror ikke, at jeg har det anderledes end de fleste  mennesker i Danmark. Det virkede i hvert fald, som om alle mennesker på den ene eller anden måde var vældig påvirkede af hele det problem med flygtninge, og hvad vi skal gøre ved det. Og det var jeg også, fortalte Jesper Christensen og tilføjede:

- Jeg synes ikke, at vi indlagde os så meget hæder der, sagde Jesper Christensen til  'Aftenshowet' og forklarede, at han efterfølgende havde tænkt meget over, hvordan han selv kunne gøre en indsats.

En gave fra himlen
- Og så var jeg så heldig, at jeg blev ringet op af dansk flygtningehjælp og spurgt, om jeg ville være ambassadør for dem og talerør for den kommende landsindsamling i november måned.

- Det faldt som fra himlen ned til mig. Det er nemlig lige nu, at jeg også skal have hele rundturen i medierne i forbindelse med min rolle i den nye James Bond-film. Og det er faktisk noget, som jeg ikke er så vild med at gøre af forskellige grunde. Men pludselig kunne jeg få de to ting til at klinge  sammen. Jeg kunne bruge min kendthed til at fremme en sag, som er vigtig, og som jeg kan mærke helt ned i maven.

 

 

 

 

1 af 3 Her ses Jesper Christensen i rollen som Bond-skurken Mr. White i Bond-filmen 'Quantum of Solace'. (Foto: Polfoto)
2 af 3 Jesper Christensen.(Foto: Henning Hjorth)
3 af 3 Det var en dybt bevæget Jesper Christensen, der fortalte om sit møde med tre flygtninge-piger i Libanon for nylig.(Foto: Polfoto)