Jesper Christensen raser over vandland

Grådighed bag beslutning om badeland ved Ringkøbing

Hvis den beslutning skal skaffe arbejdspladser til udkants-Danmark, er det som at tisse i bukserne, mener Jesper Christensen, der har sagt ja til at være ansigt for Dansk Naturfredningsforenings kampagne for bevarelse af de danske kyster. (Video: Dansk Naturfredningsforening)

- Tænk, at det er lykkedes at få igennem, at man nu kan skalte og valte med vores danske kyster, som man har lyst til. Hvis det handler om at skaffe arbejde til udkants-Danmark er det tivolisering af vores strande da, som at tisse i bukserne. Når turisterne hidtil har flokkedes om vores kyster, skyldes det da den forholdsvis rene natur. Tror man virkelig, at de gider komme til noget vandland, som de kan få alle andre steder i verden?

Se også: Officielt: Nyt monsterbadeland en realitet

Jesper Christensen har sagt ’ja’ til at være ’ansigt’ for Dansk Naturfredningsforenings kampagne for at bevare de danske kyster, og han er godt rasende over, at Nordeuropas største vandland nu skal ligge på stranden ved Søndervig i Ringkøbing.

Se også: Hader vandlande: Fede pommes-frites jyder i urin-bassiner

- Det er hul i hovedet og en udsigtsløs beslutning. De højt besungne arbejdspladser vil hurtigt vise sig at svinde ind. For det første er sæsonen ikke så lang, at det kan blive andet end sommerarbejde. For det andet skal hele anlægget af det store byggeri vel i udbud, og så går arbejdspladserne til et polsk firma. Det er til grin.

I skuespillerens optik lader man grådighed og pengedrømme vinde over uberørt dansk natur.

Se også: Her er de 10 projekter der får lov at bygge nær kysten

- Kan jeg sidde i København og sige det? Ja. For stranden eller kysten tilhører os alle. Ikke kun dem, der tilfældigt bor lige ved den kyst, men os alle. Spørger man danskerne bredt, er de enige. 60-70 procent vil sige: ’Lad kysterne være’. Man lytter altså heller ikke til folket. Men det kan vel ikke være anderledes med en Venstreregering og et Socialdemokrati, der ikke har eksisteret i flere år.

- Det er meget sørgeligt.

Den 67-årige skuespiller er glad for, at han pt. Har tid til at gå ind og aktivt støtte nogle væsentlige sager.

- Men mange tror så, at jeg nu er indstillet på at redde hele verden. Og det må jeg sige ’nej’ til. Jeg har fået utallige opringninger og mangler vel kun ’Bevar monarkiet’ samt ’Kattens værn’ for at have været raden rundt, men jeg kan altså ikke rumme det hele.