Jørgen Olsen: - Noller bad om, at jeg ikke besøgte ham

I sidste uge gennemgik Noller, der udgør den ene halvdel af Brødrene Olsen, en omfattende hjerteoperation

- Jeg har besøgt ham tre gange, men ikke de første dage efter operationen. Han bad om, at jeg ikke kom ind, da han lå på intensiv, fortæller Jørgen Olsen om sin lillebrors operation. (Foto: Jakob Jørgensen)
- Jeg har besøgt ham tre gange, men ikke de første dage efter operationen. Han bad om, at jeg ikke kom ind, da han lå på intensiv, fortæller Jørgen Olsen om sin lillebrors operation. (Foto: Jakob Jørgensen)

I sidste uge lå Niels ’Noller’ Olsen på operationsbordet på Rigshospitalet i København i seks lange timer for at få indsat en ny hjerteklap.

Sådan en klap i vores mest vitale organ kan skiftes ved et mindre indgreb, men Noller fik den hele store tur og dermed hele sin overkrop åbnet.

Se også: Noller har fået foretaget en hjerteoperation

- Man kan godt give hjerteklapper op gennem lysken, hvis det er hjerteklapper fra svin. Men Noller har fået er en metal-hjerteklap. Det er Rolls Royce-model, han har fået. Den operation er selvfølgelig noget hårdere at komme igennem, men det er også den bedste, fortæller hans bror Jørgen Olsen, der de seneste 50 år også har været Nollers musikalske partner.

Se også: Ikke fine nok til DR – BBC vil gerne have dem

Det omfattende indgreb, der har været planlagt i flere måneder, betyder, at 61-årige Noller i resten af sit liv vil have et synligt bevis på den store operation. 

- Han har et 30-40 cm. langt ar, der starter 15 cm. fra halsen og går så lige ned over kroppen på ham, fortæller Jørgen Olsen til Ekstra Bladet.

Den 11. september kan de musikalske brødre fejre 50 års jubilæum. Det ultimativt største højdepunkt i Brødrene Olsens flotte karriere kom i 2000, hvor de vandt Eurovision Song Contest med ’Fly On The Wings Of Love’.

Se også: Noller fik stress: Glemte ordene

Brødrene har stået sammen og fulgt hinanden i tykt og tyndt, og derfor har Jørgen Olsen selvfølgelig også været på sygehuset for at se til sin lillebror.

- Jeg har besøgt ham tre gange, men ikke de første dage efter operationen. Han bad om, at jeg ikke kom ind, da han lå på intensiv. Han var ganske voldsomt påvirket af den lange operation. Han lå der med alle mulige slanger, så det var kun hans kone, der besøgte ham, siger Jørgen Olsen.

Heldigvis peger alt på, at Noller er ved at komme til hægterne igen.

- Det sidste jeg har hørt, er at Noller har det godt og at det går fremad. Men jeg er i sommerhus lige nu, så har ikke besøgt ham i dag, siger Jørgen Olsen.

Se også: TV: Brdr. Olsen: Vi tager det stiiiiiiiille og roooooooligt

Operationen har Noller og hans familie haft god tid til at forberede sig på.

- Vi har kendt datoen for Nollers operation i omkring tre måneder. Men hvis der opstod det mindste, som forkølelse eller noget i den stil, så ville den blive udskudt. Også hvis der kom noget akut, de skulle opererer først. På den måde har hans situation jo ikke været livstruende som sådan. Så vi har været meget forsigtige med at lægge os fast på den dag, siger Jørgen Olsen, der er lettet over, at Nollers operation nu er veloverstået.

Se også: TV: Flyvende Olsen-brødre: Sang i vilden sky

- Man må sige, at der er sket en stor udvikling, siden jeg var barn. Folk med dens slags sygdom var jo dødsdømt den gang. Det er virkelig positivt, at man kan lave sådan en hjerteoperation i dag, siger han.