Jørgen Olsen: - Noller optrådte fem dage før sin operation

Brødrene Olsen er midlertidig musikalsk halveret, efter Noller i sidst uge gennemgik en stor hjertoperation

Ifølge Jørgen Olsen har hans lillebror fået en flot behandling på Rigshospitalet i forbindelse med sin operation. (Foto: Henning Hjort)
Ifølge Jørgen Olsen har hans lillebror fået en flot behandling på Rigshospitalet i forbindelse med sin operation. (Foto: Henning Hjort)

Når Jørgen Olsen de kommende uger varmer stemmen op og finder guitaren frem, inden han skal på scenen, bliver det en noget ensom fornøjelse.

I 50 år har hans lillebror Niels ’Noller’ Olsen stået ved hans side på scenen. Men det har en omfattende hjerteoperation sat en midlertidig stopper for.

Se også: Noller har fået foretaget en hjerteoperation

Noller er indlagt på Rigshospitalet, efter at han i sidste uge fik en hjerteklap. Imens passer Jørgen Olsen ordrebogen og tilbyder at komme spille Brødrne Olsenes jobs alene.

Operationen har været planlagt i flere måneder, og helt frem til få dage før det seks timer lange indgreb, stod Noller på scenen med sin bror.

- Vi spillede fem dage før Nollers operation. Vi spillede lørdag. Tirsdag blev han indlagt og onsdag opereret. Men det kunne han kun fordi, at han ikke have så mange symptomer, fortæller Jørgen Olsen til Ekstra Bladet.

- Har du kunnet mærke på ham, at han har været syg?

- Ja. Han har været træt. Det er eskaleret inde for det seneste år. Vi har måttet skære lidt ned på vores jobs og har taget en overnatning i stedet for at køre hjem, når vi har været ude at spille, siger Jørgen Olsen og fortæller, at de trods Nollers situation har rejste rundt i både Danmark og Europa.

Se også: TV: Brdr. Olsen: Vi tager det stiiiiiiiille og roooooooligt

- Vi har spillet i London og Tyskland og selvfølgelig også herhjemme, men vi har forsøgt at ordne det sådan, at han ikke blev for belastet af det. Jeg har kørt bilen og sådan noget. Og sådan må vi jo hjælpe hinanden, siger han som den største selvfølge.

Stille og eftertænksom
De seneste uger har Jørgen Olsen dog godt kunne mærke, at operationen har sat tankerne i gang hos lillebror Noller.

- Jeg synes, at Noller blev lidt mere stille og mere eftertænksom. Det er klart, at når man skal igennem sådan noget, så tager man sit liv op til overvejelse. Der er jo altid en risiko for, at man ikke gennemlever det. Men heldigvis – det har han 100 procent sikkert gjort, siger en tydeligt lettet Jørgen Olsen.

- Hvordan har du haft med den operation, som Noller skulle igennem?

- Jeg har tænkt meget på min bror. Jeg holder jo vanvittigt meget af ham. Der skal helst ikke ske noget med ham. Jeg er jo storebror og derfor har jeg sådan en beskytterrolle overfor ham. Så jeg har tænkt meget på ham og fulgt intensivt med i hele hans forløb. Og så snart han ville have besøg, kom jeg selvfølgelig.

Se også: Jørgen Olsen: - Noller bad om, at jeg ikke besøgte ham

Bulletinerne fra Rigshospitalet er med Jørgen Olsens ord meget positive.

- Vi regner med, at han kommer hjem i løbet af næste uge. Men vi ved det ikke endnu. Der kan jo stadig opstå noget, siger han.

Jørgen Olsen håber, at hans bror er kommet så meget til hægterne, at Brødrene Olsens 50 års jubilæum kan fejres den 11. september. Præcis den dag for et halvt århundrede siden stod det musikalske makkerpar på scenen sammen for første gang. Det skete i K.B Hallen, hvor brødrene varmede op for det britiske band The Kinks.

- Næste vigtige dato er den 14. oktober. Vi er med vores koner inviteret af Cliff Richard til hans 75 års fødselsdagsfest i Royal Albert Hall. Først koncert og så stor fest bag efter. Der skal Noller være på benene, siger Jørgen Olsen håbefuldt.

Se også: Noller fik stress: Glemte ordene