Jokeren: Sådan smadrede jeg min karriere

Jesper 'Jokeren' Dahl fortæller, at hans ADHD-diagnose har ændret forholdet til datteren, og at rapperens væremåde har været med til at ødelægge noget af karrieren

Jesper 'Jokeren' Dahls hold til sin datter er blevet bedre efter, at han fik konstateret ADHD. Foto: Jonas Olufson
Jesper 'Jokeren' Dahls hold til sin datter er blevet bedre efter, at han fik konstateret ADHD. Foto: Jonas Olufson

Jesper 'Jokeren' Dahl fik konstateret ADHD i 2017, og det har gjort rapperen mere selvbevidst. Det har blandt andet bevirket, at han har fået et bedre forhold til sin datter.

Det fortæller han i Go' Morgen Danmark på TV2. 

- Efter jeg har fået konstateret ADHD, har jeg lagt mit liv om, og det har fået mig til at se livet på en anderledes måde.

- Det har givet mig en bedre forståelse af mig selv. For det første bliver man mere kreativ og typisk selvstændig og lidt rebelsk, men det kan også føre nogle problemer med sig.

- Jeg tænker, at mit forhold til min datter har ændret sig på nogen måde efter diagnosen på grund af min egen forståelse og hendes forståelse af, hvordan mit liv er, for jeg har et vildt stort rock and roll liv.

- Min væremåde har også i nogen grad skadet min karriere. En af mine største svagheder er, at jeg er meget ærlig, og det kommer man ikke altid længst med, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen...

Jesper Dahl har ved flere lejligheder talt om, at nu var det tid til at lægge livet om - og stofferne og alkoholen bag sig.

Har ødelagt noget af karrieren
Den danske rapper, der har været en del af musikbranchen i over 20 år, optrådte med sit nye nummer 'Far har skejs', og nummeret handler i høj grad om, at man skal være opmærksom på, hvad man giver videre til sine børn.

- Nummeret handler om social arv, det er noget, som vi alle kender til.

- Jeg er voksen nu, så det er vigtigt for mig at være et godt forbillede for min datter, siger han.

Han fortæller ligeledes, at sin frembrusende adfærd har været med til at ødelægge noget af karrieren.

- Min åbenmundethed har nærmest smadret min karriere. Nogle folk har spurgt mig: 'Laver du stadig musik?'

- Jeg håber, at det er et comeback. Jeg har heldigvis haft en lang karriere. Sladderbladshistorier har taget fokus væk fra, at jeg er en af Danmarks bedste tekstforfattere, siger den 44-årige rapper.

Jokeren har tidligere fortalt om sit hårde liv i musikverdenen. I 2015 fortalte han endda på live-tv, at han var påvirket af stoffer, da rapperen gæstede Aftenshowet.

- Både lovlige og ulovlige. Jeg har ligget influenza, så jeg har blandt andet taget panodil, nikotin, koffein, alkohol.., og så har jeg også taget en streg kokain, sagde han i 2015.

Politiet og hans band efterlyser Scott Hutchison, der har været forsvundet siden onsdag. Foto: All Over Press/Amy Muir/REX Intl. kendte Sanger forsvundet: Nu efterlyser familien ham

Remee og Mathilde Gøhler til ELLE Style Awards. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Nyt fra X Factor-konge: Nu bliver Remees drøm til virkelighed