Kendt DR-vært stopper efter ti år

Efter ti år på DR stopper den kendte radiovært Nicholas Kawamura 1. september. Han vil gerne udfordres på nye måder fremover, hvor han udelukker at lave mere radio

Nicholas Kawamura stopper på DR. Foto: DR
Nicholas Kawamura stopper på DR. Foto: DR

Nicholas Kawamura har været en fast del af DR i ti år, men nu er det slut for den folkekære DR-radiovært.

Nu meddeler han på sin Facebook-profil, at han har valgt at stoppe på DR, da han søger nye udfordringer.

'Jeg har valgt at tage et stort skridt - jeg har nemlig sagt op på P3. Tiden er inde til at prøve noget nyt. Jeg skal udfordres på nye måder, så pr. 1. september i år er min tid som P3 vært slut. Der er ingen tvivl om at det er en kæmpe ting for mig og at det har krævet masser af overvejelser i flere måneder. Men beslutningen er truffet. ', skriver Kawamura blandt andet på sin Facebook-profil.

I 2009 startede den 37-årige radiovært Smag på P3 med Le Gammeltoft. Tre år senere lavede han programmet Lågsus sammen med Pelle Peter Jensen, hvor han har vært siden. Han har også ved flere lejligheder optrådt som DJ ved Grøn Koncert og Smukfest i Skanderborg.

Udelukker radio
Hvad fremtiden nu bringer, er endnu uvist, men der er ikke meget, der tyder på, at Nicholas vil fortsætte med at lave radio.

- Jeg har brug for at prøve noget nyt. Hvad det bliver, det ved jeg simpelthen ikke endnu. Nu skal jeg til at holde møder med forskellige spændende mennesker. Jeg kunne godt forestille mig at lave tv, men radio kan jeg godt allerede nu sige er mere eller mindre udelukket, siger Nicholas Kawamura til Ekstra Bladet.

En af grundene til, at Kawamura har valgt at stoppe er, at man efter mange år i DR's tro tjeneste ifølge ham kan have svært ved at bevare kreativiteten.

- Det har bestemt ikke været en nem beslutning. Det kræver tilløb at sige op. At være fastansat i DR er jo et dejligt sikkerhedsnet at have, men pludselig kan sikkerhedsnettet blive en hængekøje, som man ligger og falder lidt i søvn i. Og så ryger kreativiteten sgu lidt, forklarer Nicholas Kawamura.

Tæt på at tude
Noget af det, der har overrasket ham, er kollegaernes reaktioner.

- Jeg blev meget rørt. Til hverdag tænker men ikke over, hvad man egentlig betyder for andre. Men jeg blev faktisk så overvældet, at jeg på et tidspunkt var tæt på at begynde at tude, siger han og tilføjer, at det dog ikke har fået ham til at fortryde sit valg.

- Nu er alt åbent. Jeg har ingen aftaler, men jeg ved, at jeg kommer til at lave noget, jeg har lyst til, slutter Kawamura.

Tina Müller er flyttet til Aarhus, hvor hun tager letbanen til arbejde. Foto: Philip Davali Danske kendte DR-vært ville ikke til Aarhus: Nu afslører hun den meget private årsag

Jesper Nielsen (t.h.) har valgt at prioritere familien. Foto: DR Danske kendte DR-vært stopper af nød: For helvede!