Kendt psykiater får hård kritik af sundhedsvæsenet

Blogger, foredragsholder og psykiater Henrik Day Poulsen får et gedigent rap over nallerne af Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn

Foto: Pelle Rink
Foto: Pelle Rink

Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn, der behandler sager, hvor der er ønsket at rette kritik mod konkrete sundhedspersoner, giver den 50-årige blogger, foredragsholder og psykiater Henrik Day Poulsen kritik i tre sager.

Det skriver BT.

I den ene sag har Henrik Day Poulsen ifølge Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn dignosticeret en patient med paranoid skizofreni efter en halvanden time lang samtale, mens der i de to andre sager ifølge nævnet ikke havde opdaget, at hans patient led af postraumatisk stress.

Alt sammen er kritisabelt, mener nævnet.

'Forkert grundlag'
Ifølge BT mener Henrik Day Poulsen, at nævnets sagkyndige ikke har kendskab nok til diagnoserne og dermed har bedømt ham på et forkert grundlag.

- Der er tale om alvorlige lægelige fejl hos Patientombuddet og at Patientombuddet i hele tre sager har demonstreret, at de ikke følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og på dette grundlag udtaler fejlagtig kritik af mig, skriver Henrik Day Poulsen i en mail til BT.

1 af 2 Foto: Mik Eskestad
2 af 2 Foto: Pelle Rink
Mest læste i flash!
Hent flere