Kendt radiovært skifter til konkurrenten

Iben Maria Zeuthen skifter Radio24syv ud med P1 efter sommerferien

Iben Maria Zeuthen er færdig med Radio24syv. Foto: Christian Bang
Iben Maria Zeuthen er færdig med Radio24syv. Foto: Christian Bang

'Jeg har fået det, man kalder et tilbud, man ikke kan modstå.'

Sådan skriver den 34-årige radiovært Iben Maria Zeuthen, der blandt andet står bag forårets kontroversielle interview med Ghita Nørby, på sin Instagram-profil.

Efter otte år på Radio24syv har hun besluttet sig for at skifte til P1 fra 1. september, selvom hun understreger, at hun har været meget glad for jobbet på taleradioen.

'Jeg behøver ikke at sige at jeg ikke et eneste sekund har følt mig overflødig eller kedet mig i løbet af de seneste otte år på 24syv. Jeg har været så opslugt. Og ikke mindst har jeg haft et meget nært samarbejde med mine redaktører Mikael og Mads', forklarer hun.

Når hun så alligevel stopper, skyldes det blandt andet Radio24syvs uafklarede fremtid.

'En af grundene er selvfølgelig, at 24syv går en usikker fremtid i møde. Den anden grund er, at P1 de seneste år har oprustet med det sygeste hold og de flotteste produktioner, for ikke at tale om at jeg får en af DR's mest kreative, inspirerende og vidende redaktører som bliver knyttet helt tæt på mine programmer', forklarer hun.

Til Ekstra Bladet fortæller Zeuthen, at hun i første omgang skal lave en podcast-serie for kanalen.

- Jeg arbejder med flere idéer - nogle af dem er ret kontroversielle og kræver, at jeg får flere tilladelser først, lyder det hemmelighedsfuldt.

Danske kendte - 14. mar. 2019 - kl. 21:40 Nye sider af skandale-interview

I foråret blev det besluttet, at Radio24syvs redaktion skal ligge mindst 110 kilometer fra København, og derfor besluttede radiostationen for ikke at ansøge om at få deres sendetilladelse forlænget, når den udløber 31. oktober.

I stedet kan radiokanalen fortsætte som dab-radio.

Nu tyder meget dog på, at der ikke længere er flertal for medieforliget, der er gennemført af den tidligere VLAK-regering.

- Hvordan har du det med at forlade kanalen, når I ser ud til at blive reddet?

- Ja, men det er jo svært at vide, og der er ingen, der ved, hvem af mine kolleger og chefer, der er tilbage. Nu bliver forliget først åbnet igen, og det er en usikkerhed, vi har levet med i lang tid, forklarer hun.

I stedet glæder hun sig til at komme tilbage på DR, hvor hun begyndte sin karriere.

- Det er jo nogle store muskler, DR har. Og der er sket meget med P1 under 24syv. Jeg er selv blevet P1-lytter - det var jeg ikke før, siger hun.

Foto: Radio24/7 og Mogens Flindt Danske kendte - 3. apr. 2019 - kl. 04:33 Ghita Nørby om Radio24syv-journalist: Hun ville ødelægge mig

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere