Kendt tv-vært færdig hos DR

Efter knap 18 år hos DR skifter vært Søren Reedtz til TV2

Søren Reedtz har fået nyt job. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Søren Reedtz har fået nyt job. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Efter 18 år som vært på DR har journalist og tv-vært Søren Reedtz valgt at sige ja tak til et nyt job på TV2 Sporten.

Det skriver han på sin Facebook-profil.

'Jobnyt! Jeg er ny vært på Good Morning America og har min første vagt hos ABC på Times Square her til morgen. Det er gas! Til gengæld er det rigtig nok, at jeg forlader DR til fordel for et job på TV 2 Sporten, hvor jeg skal være reporter på cykelredaktionen, men også lave en masse andet dejlig sport', skriver han i opslaget.

Søren Reedtz ser frem til nye udfordringer. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR
Søren Reedtz ser frem til nye udfordringer. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/ DR

Se også: 'Vild med dans'-vinder gravid

I opslaget fortæller han ligeledes, at det ikke har været en nem beslutning at skulle skifte job, men at han trænger til nye udfordringer.

'Det er en stor beslutning, men familien bakker op og vil ikke risikere at sidde tilbage med en sur gammel mand, der lod chancen passere uden at gribe ud efter den. Godt 18 år på DR blev det til, og jeg udelukker ikke at returnere, men lige nu glæder jeg mig bare til at prøve noget nyt. Og ikke mindst til igen at arbejde med cykelsporten', skriver han videre i opslaget.

 

Glæder sig
Til Ekstra Bladet fortæller Søren Reedtz, at han ikke kan vente med at starte med det nye job 1. juni.

- Jeg glæder mig virkelig til, at jeg igen får lov at lave Tour de France. Jeg glæder mig til at komme tilbage til at skrive om cykelsporten, som jeg virkelig brænder for. Jeg har været på Nyhederne i halvandet år, efter DR meldte ud, at de flyttede DR Sporten til Aarhus. Det har været super godt og super sjovt at prøve noget andet og blive udfordret på den måde. Jeg har jo kun lavet sport det meste af min karriere, siger han og fortsætter:

- Men nu er det ikke så tit, der kommer et job, hvor man skal lave cykelløb hele året. Det var drømmejob for mig. Så jeg måtte bare sige ja. Og da det så blev officielt, at Tour de France kommer til Danmark, så var det bare det sidste skub. Touren kan ikke komme til Danmark, uden at jeg skal være med, siger han med et grin.

Se også: DR-vært single: - Det gik bare ikke

Alligevel kommer Søren Reedtz til at savne DR.

- Det er da underligt at sige farvel til DR, når man har været der i så mange år. Men de fleste ved jo godt, at jeg brænder for cykelsport. Så der har ikke været andet en forståelse. Så jeg forlader DR på god fod med alle. Det er dejligt. Der er mange, der synes, det er logisk, så der er ingen sure miner.

- Men at sige ja til jobbet på TV2 har alligevel krævet et par overvejelser. Jeg bor jo i København, og jeg har kone og børn her, som har job og skole. Selve jobbet har ikke krævet den store overvejelse. Men det har logistikken. Der bliver en del pendertid, for min kone og børn skal ikke straffes for, at jeg får gode idéer, siger han.

Søren Reedtz er især kendt for i mere end ti år at have dækket Tour de France for DR Sporten, hvor han har lavet utallige interviews og studier på landevejene. Det sidste halvandet år har han dog været tilknyttet DR Nyheder.