Kendt TV2-vært afslører nyt job: - Jeg har selv haft behov for det

Tv-værten Michèle Bellaiche skal være direktør i foredragsvirksomheden LivePeople, som hun kommer til at styre sideløbende med sit freelancejob på TV2

Michèle Bellaiche (i midten) skal være direktør i foredragsvirksomheden LivePeople. Foto: Mogens Flindt
Michèle Bellaiche (i midten) skal være direktør i foredragsvirksomheden LivePeople. Foto: Mogens Flindt

Michèle Bellaiche sagde sin faste stilling op på TV2 tidligere i år efter mange år som  vært på 'Go' aften Danmark'.

Nu venter nye spændende udfordringer for den 46-årige tv-vært. Hun skal nemlig være direktør i en nystartet foredragsvirksomhed ved navn LivePeople, som Bellaiche selv har fået idéen til.

Hun mener, at der er behov for bedre sparring til foredragsholdere, som hun blandt andet kommer til at stå for.

Det fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Jeg ved fra mange af de foredragsholdere, som vi har talt med nu, at det er et ensomt job, så det handler ikke kun om, hvad der kommer ud til danskerne, det handler også om, at foredragsholderne har det godt, siger hun

Derfor handler det for hende om at udvikle foredragsholderne, så de bliver bedre for hver gang.

- Jeg har været konferencier og ordstyrer i mange år. Her har jeg faktisk oplevet en del foredragsholdere, der lever af at holde foredrag, men som kunne gøre det endnu bedre. En ting er, at du ved en masse indenfor dit felt, men det er ikke det samme at kunne formidle det.

Michèle Bellaiche til uddelingen af tv-prisen i Tivoli Hotel- og Kongrescenter. Foto: Jakob Jørgensen Danske kendte Michèle Bellaiches hårde år: Misbrug og kræft hos mine nærmeste

Hun savnede selv at få sparring i sin tid som foredragsholder.

- Der er bare noget fedt i at få noget professionel sparring, og det får man ikke altid. Det behov har jeg selv haft, og det er nok en meget god start at prøve at gøre noget anderledes, som man selv har savnet, siger hun.

Bellaiche mener, at hun kan bruge sit store netværk til at skaffe foredragsholdere.

- Jeg har haft denne tanke i mange år, og den udspringer af mit job som journalist og tv-vært. Jeg har mødt utroligt mange mennesker igennem mit arbejde, som har inspireret mig - blandt andet med vilde livshistorier. Ud fra de historier har vi udvalgt de bedste til tv, men jeg har tit tænkt, at et 10 minutters live-interview ikke har været nok i forhold til, hvad de mennesker har at byde på, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Kendte er velkomne, men de skal kunne holde foredrag. Det er ikke ansigtet, der tæller, siger Michèle Bellaiche. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Kendte er velkomne, men de skal kunne holde foredrag. Det er ikke ansigtet, der tæller, siger Michèle Bellaiche. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Kendte er velkomne, men...
Michèle Bellaiche fremhæver, at det nødvendigvis ikke behøver at være kendte personer, der kommer til at holde foredrag med hende som tovholder.

- Nogle bureauer har en række lister med foredragsholdere, der måske ikke er så kvalitetssikret. Kendte er velkomne, men de skal kunne holde foredrag. Det er ikke ansigtet, der tæller.

Bellaiches nye job kommer dog ikke til at påvirke freelancejobbet hos TV2. Virksomheden LivePeople ejes af Banijay Entertainment som også ejer Nordisk Film TV, og det gør hendes arbejdsproces nemmere.

Hun skal blandt andet være vært på 'Go' morgen Danmark' i august i weekenderne og er i gang med at optage en dokumentarfilm for TV2.

- Jeg er i øjeblikket ved at lave en dokumentar for TV2, og der er meget transport, hvor jeg kan arbejde imens. Der er jo ikke noget fast job på TV2, så jeg kan planlægge, hvornår jeg skal lave forskellige programmer.

- Vi har mødt hinanden gennem vores børn, som har kendt hinanden i mange år, siger værten om sin nye kæreste. Foto: Henrik Hildebrandt Danske kendte Michèle Bellaiche: Derfor holdt jeg kæresten skjult