Kendte til hofbal: Vi savner Henrik

Dronning Margrethe er alene som vært ved aftenens bal for kunst- og kultureliten

Dronning Margrethe har inviteret 300 gæster til bal på Christiansborg Slot. Hendes mand holder fri. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Dronning Margrethe har inviteret 300 gæster til bal på Christiansborg Slot. Hendes mand holder fri. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Da dronning Margrethe tidligere i aften gled gennem Drabantsalen på Christiansborg Slot, var det uden en ledsager ved sin side. Kong Henrik overlod værtskabet ved ballet for kunst- og kultureliten til sin kone, som for første gang holdt den store fest alene.

300 gæster fra musikken, filmens, sportens og kunstens verden var inviteret på tre-retters menu, levende musik og lanciers-dans på slottet.

Selv om alle de gæster, Ekstra Bladet talte med, var helt trygge ved dronningen alene ved roret, var der alligevel skuffelse at spore over, at hendes mand ikke var med.

Thurte Lindhardt nåede lige at forklare Ekstra Bladet, hvorfor han var sent på den, inden han blev vist til bords i Riddersalen, (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte - 15. mar. 2016 - kl. 21:40 Kom for sent til hofbal: Jeg troede det var 19.30

- Det er vi da kede af, vi kommer til at savne hans selskab. Men han skal have lov at have lidt fred. Han har virkelig aftjent det, han skulle, sagde instruktør Thomas Vinterberg og hans kone Helene.

Rasmus Seebach var også ærgerlig over, at aftenen blev uden Henriks gode humør.

- Han er meget fint og sjovt selskab, jeg har mødt ham før, sagde sangeren.

Se billederne øverst i artiklen af flere kendte danskere, der taler om at måtte undvære Henrik.

Her kan du se menuen. (Foto: Maria Lützen) Danske kongelige - 15. mar. 2016 - kl. 20:00 Dronningens hofbal: Det skal de spise

(Artiklen fortsætter eftervideoerne)

Ulrich Thomsen var en af de fremtrædende danskere fra dansk kulturliv, der var inviteret med. (Video: Søren Pingel)

 

Pia Kjærsgaard viste sin kjole fra designer Lasse Spangenberg frem. (Video Søren Pingel)

Kongehusekspert Trine Villemann undrer sig over, hvorfor Kong Henrik ikke er med til det store kulturbal.

- Han skriver digte, laver skulpturer, han spiller piano. Han er selvskrevet til den fest. Da dronningen annoncerede, at han ville drosle ned, må man da sige, at hun ikke underdrev, siger Trine Villemann med henvisning til, at dronningen i sin nytårstale annoncerede, at hendes mand ville gå på pension.

Se også: I aften skal de kendte til bal på slottet: Det skete der sidst

Helt fraværende ved festlighederne er Kong Henrik dog ikke. Menuen byder nemlig på en vin årgang 2011 fra hans tidligere vinslot Chateau de Cayx.

Stine Bramsen og manden var lidt nervøse for at skulle danse lancier. (Video: Søren Pingel)

1 af 5 – Det er da en skam. Han er jo en kulturpersonlighed selv, så det er rigtig ærgerligt. Han bliver da savnet, sagde Ellen Hillingsø om Henriks fravær. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 5 – Jeg havde ham til bords sidste år, og det var enormt sjovt og enormt hyggeligt, sagde Susanne Bier. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
3 af 5 - Vi snakkede om i bilen på vej herind, at det havde været sjovt og hyggeligt, hvis Henrik havde været her, sagde Stine Bramsen, som var til bal med sin mand Kasper. - Hvordan tror I, det bliver for dronningen at holde ballet uden Henrik? - Hun virker som en stærk og selvstændig kvinde. Det er jeg sikker på, hun nok skal klare fint, sagde sangerinden, som tidligere har spillet til kronprinsparrets prisuddeling.
4 af 5 – Jeg er super ærgerlig over, at jeg ikke kommer til at hilse på ’Henri’ i aften, sagde Christopher og blev suppleret af kæresten Cecilie. – Ham ville jeg gerne have talt lidt fransk med. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
5 af 5 Dronning Margrethe har inviteret 300 gæster til bal på Christiansborg Slot. Hendes mand holder fri. (Foto: Tariq Mikkel Khan)