Knive i ryggen: Tidligere vært revser DR

Vibeke Hartkorn mindes i dag nogle af sine mange år som ankervært på TV Avisen med ængstelighed

54-årige Vibeke Hartkorn har nu arbejdet som selvstændig i sit kommunikationsfirma i 12 år, efter hun sagde op på DR. Foto: Thomas Wilmann
54-årige Vibeke Hartkorn har nu arbejdet som selvstændig i sit kommunikationsfirma i 12 år, efter hun sagde op på DR. Foto: Thomas Wilmann

Vibeke Hartkorn er kras i sin kritik af sin tidligere arbejdsplads på DR.

Den forhenværende nyhedsvært på TV Avisen fortæller i et interview med Ekstra Bladet, at DR kunne få det værste frem i ansatte og ledere.

Christian Degn er mangeårig journalist på DR og toner for tiden frem som vært på 'Hammerslag'. Foto: Joachim Adrian Danske kendte Kommune betaler DR-vært 1400 kroner i minuttet

- Den var ikke god for mig. Det har jeg også været åben om.

- I dag, hvor jeg er kommunikationstræner, ser jeg så mange ledere, der skal fungere i en usund virksomhedskultur, siger hun.

Knive i ryggen
Den 54-årige aalborgenser driver i dag sit eget selvbetitlede firma, Vibeke Hartkorn Kommunikation, efter hun sagde op på TV Avisen for mere end ti år siden.

Hun husker TV Avisen som en elitær arbejdsplads.

- Det handler om at skabe et sundt klima at være i, og det var TV Avisen ikke for mig.

- Jeg er godt klar over, at det kan virke irriterende for oplevelsen, siger DR's redaktør for indsamlingen. Foto: Skærmbillede af fredagens udsendelse Danske kendte Seere raser: - Seriøst, DR!?

- Det var en elite-arbejdsplads med knive i ryggen. En sådan arbejdsplads tiltrækker folk, der vil gøre hvad som helst for at komme frem, siger hun.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra DR.