Kølpin dømt igen-igen: 'Det er selvfølgelig ærgerligt'

Endnu en gang har balletdanser og hotelejer Alexander Kølpin kørt for stærkt

Hør hvordan Alexander Kølpin modtog dommen her

- Du skal måske overveje at få dig sådan en fartkontrol i bilen,

Sådan lød rådet fra dommeren, efter at balletdanser og hotelejer Alexander Kølpin fik frakendt sit kørekort i halvandet år ved Københavns Byret. 

Det er nemlig ikke første gang, at den 52-årige Kølpin har kørt for stærkt og mistet det lille, lyserøde kort. 

Tilbage i 2009 fik balletdanseren en betinget frakendelse af kortet frem til 2012 og senere en ubetinget frakendelse til 2. maj 2012.

I 2014 kørte Alexander Kølpin igen for stærkt - og her resulterede hastigheden i en dom på et års ubetinget frakendelse af kørekortet

Indrømmede blankt
I Københavns Byret tirsdag var det en afslappet Kølpin, der trådte ind i retssalen.

Han var iført cowboybukser, hvide sneakers og smed nonchalant sine solbriller på bordet, inden han tog plads for at høre anklageskriftet.

Anklagerne læste op, at den 52-årige balletdanser var anklaget for 8. august 2017 at have kørt 83 kilometer ved Dag Hammerskjölds Allé i København, hvor det kun var tilladt at køre 50 kilometer i timen.

- Ja, det er desværre rigtigt, indrømmede Kølpin over for dommeren, der også fortalte, at fartkontrollen havde fået et billede af balletdanseren.

Alexander Kølpin lagde på ingen måde an til at benægte, at han havde kørt for stærkt sidste år. Foto: James Alexander Thisted
Alexander Kølpin lagde på ingen måde an til at benægte, at han havde kørt for stærkt sidste år. Foto: James Alexander Thisted
 

Bøde samt frakendelse
Anklageren fremsatte en påstand om bødestraf på 3500 kroner samt en ubetinget frakendelse af kørekortet i halvandet år, fordi der er tale om en tredje gangs forseelse.

Alexander Kølpin blev dog noget overrasket over, at det var halvandet år, han kunne se frem til at være uden kørekort.

- Det er jo ingen hemmelighed, at jeg driver to hoteller i Tisvilde, og at jeg kører mellem København og dem, så det er da lidt beklageligt. Det er jo lidt kompliceret at tage det offentlige mellem København og Tisvilde, sagde Kølpin i retten.

Dommeren var dog rimelig fast i mælet under domsafsigelsen.

- Ja, men loven er lige for alle, sagde dommeren, inden hun afsagde dommen.

Det blev til en bøde på 3500 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet i halvandet år.

'Skide irriterende'
Men selvom Kølpin var skuffet efter retssagen, tog han domsafsigelsen med en afslappet attitude.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg prøver at tage det med oprejst pande, fortalte Alexander Kølpin til Ekstra Bladet efter retssagen.

Du nævnte selv problemet med at pendle mellem Tisvilde og København, hvad gør du nu?

- Så må jeg jo tage det offentlige, eller også må jeg køre med nogle venner. Det er skide irriterende, men jeg må jo stå til ansvar, fortalte han, inden han cyklede væk fra Københavns Byret.