Komiker snød sig til 10.000 kroner: TV3 glæder sig

Tv-kanalen vil ikke at svare på, om reglerne i 'Til middag hos...' bliver ændret efter Uffe Holms kontroversielle sejr

Uffe Holm vandt en kontroversiel sejr i 'Til middag hos...'. Foto: Stine Tidsvilde
Uffe Holm vandt en kontroversiel sejr i 'Til middag hos...'. Foto: Stine Tidsvilde

Det vakte stor opsigt, da komikeren Uffe Holm i kølvandet på sin sejr TV3-programmet 'Til middag hos...' afslørede, at han med fuldt overlæg havde ignoreret programmets koncept, der som bekendt går ud på at bedømme madoplevelsen hos sine meddeltagere og give dem point på en skala fra 1 til 10 alt efter, hvor god en oplevelse, man har haft.

Uffe Holm valgte nemlig en ganske kynisk taktik for at tiltuske sig sejren.

Hver gang, der skulle uddeles point til konkurrenterne, gav han konsekvent sølle et point ud af ti mulige, mens de andre gav ganske høje karakterer til Uffe Holm og hinanden for deres evner i køkkenet.

Hyrede stjernekok
Udover at give sine konkurrenter lave karakterer, fik han også den anerkendte kok Thomas Rode til at lave maden for sig. Meningen med programmet er ellers, at man skal lave maden selv.

Med den strategi sikrede Uffe Holm sig sejren og de 10.000 kroner, som man i programmet vinder til et velgørende formål.

Efterfølgende er det blevet debatteret heftigt, om Uffes strategi kan karakteriseres som fup og svindel, og om det ikke ødelægger programmets koncept, at man på den måde kan sikre sig sejren.

Uffe Holm er ikke ked af, at han snød. Foto: Stine Tidsvilde
Uffe Holm er ikke ked af, at han snød. Foto: Stine Tidsvilde

Sjov og ballade
Til Ekstra Bladet har Uffe Holm fortal, at han helt bevidst har snydt for at kunne løbe med de 10.000 kroner til KidsAid.

- Jeg spurgte produktionen, om der nogensinde var nogen, der bare havde givet lave karakterer for at vinde. Det var der ikke, så det besluttede jeg mig for at gøre. Jeg kender jo alle deltagerne, og de kender mig. Så det var bare sjov og ballade. Havde jeg ikke kendt dem, så havde jeg aldrig gjort det, siger han til Ekstra Bladet.

Glæder sig
Efter sejren, der blev hevet i land på den utraditionelle facon, er det oplagt at spørge TV3, om de nu overvejer at lave reglerne om, så man bedre sikrer sig, at deltagerne ikke kan 'kuppe' programmet med kreative spilstrategier.

TV3 har dog ikke ønsket at svare på spørgsmål om sagen, men har i stedet sendt en kortfattet skriftlig kommentar til Ekstra Bladet, hvor de glæder sig over den gode stemning i programmet.

'Hos TV3 og Viaplay glæder vi os over, at KidsAid nu har 10.000 kr. til at hjælpe syge børn og unge med deres gode formål. Vi oplevede, at der var god stemning og højt humør hos alle i selskabet i programmet - også efter Uffe afslørede sin taktik', lyder det fra TV3.

På Instagram, hvor Uffe Holm følges af næsten 300.000 personer, har flere end 1.300 kommenteret sagen og 15.000 har givet hans opslag et 'like'.

Her er der bred enighed om, at målet helliger midlet, når det drejer sig om at hive penge hjem til velgørenhed.

1 af 2 
2 af 2 Uffe Holm vandt en kontroversiel sejr i 'Til middag hos...'. Foto: Stine Tidsvilde