Kronisk syg tv-vært: Jeg fik angst og depression

Ibi Makienok må også leve med psykiske lidelser, efter hun blev ramt af nyrebetændelse i begge sider

Ibi Makienok er blevet ambassadør for patientforeningen 'Organdonation - ja tak', efter hun blev syg og forsøger nu at sprede det gode ord. Foto: Privatfoto/Ibi Makienok
Ibi Makienok er blevet ambassadør for patientforeningen 'Organdonation - ja tak', efter hun blev syg og forsøger nu at sprede det gode ord. Foto: Privatfoto/Ibi Makienok

Ud over at Ibi Makienok var dødsyg, blødte ud af munden og havde søvnproblemer fik hun også psykiske men i kølvandet på den nyrebetændelse, der næsten slog hende ihjel.

I aftenens udgave af TV 2's 'GO' Aften Danmark' fortalte Ibi Makienok, at hun som et resultat af rutchebaneturen - som hun formulerer det - nu også lider af angst og depression.

- Der er også nogle andre alvorlige ting, og det er det med at lide af panikangst og angst i det hele taget, sagde Ibi Makienok i GO' Aften Danmark.

Hun fortalte desuden, at hun i en periode ikke ville gå ud af sit hus.

- Jeg havde nok en minidepression, eller en depression, fordi det slår så hårdt, når man bliver svækket. Det er et kontroltab, og jeg vil styre selv, hvem jeg er, og hvad jeg er.

Se også: Organ-organisation mærker Ibi-effekten

Ibi Makienok inden hun blev syg. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.
Ibi Makienok inden hun blev syg. Foto: Rasmus Flindt Pedersen.

Råbte midt om natten
Den 46-årige og nu kronisk syge tv-vært, der har arbejdet med 'Paradise Hotel' og 'GO' Morgen Danmark', fortalte også om en konkret hændelse, hvor hun ikke kunne huske, hvem hun selv var.

- Pludselig blev jeg smidt ud i sådan en rutchebane, som det er at vågne op midt om natten og ikke vide, hvem man er og stå og råbe i underbukser ude i haven. Det var meget uvant, sagde Ibi Makienok.

Se også: Syg TV-vært lægger hjemmeside ned - tre gange

Ibi Makienok fortalte, at hun ikke troede på, at dette kunne ske for hende.

- Det var som at stå som en skygge ved siden af mig selv i det her forvaskede sygehus tøj. Jeg tænkte: Det kan bare ikke være rigtigt.

Andre har det langt værre
På trods af drejningen Ibi Makienoks liv har taget, fortsætter hun tilværelsen med løftet pande.

- Jeg er her endnu, og det er fedt. Der er masser af mennesker, der har det meget værre end mig. Masser venter på et nyt organ, og de har det så slemt, sagde Ibi Makienok i 'GO Aften Danmark'.

Se også: Kronisk syg TV-vært: Syg med 'en fucking betændelse'

Mest læste i flash!
Hent flere