Lars Ulrich: Jeg er begyndt at tænke på døden

Det har gjort stort indtryk på rockstjernen, at flere kolleger i årets løb er gået bort

Lars Ulrich fylder 53 senere på måneden. Han er søn af den danske tennisspiller, musiker og kunstner Torben Ulrich. Foto: All Over
Lars Ulrich fylder 53 senere på måneden. Han er søn af den danske tennisspiller, musiker og kunstner Torben Ulrich. Foto: All Over

Se også: Lars Ulrich om Volbeat i Parken: Genialt!

En af de superstjerner, der i år har måttet se mange af sine kolleger gå bort, er den danske Metallica-trommeslager Lars Ulrich, der til Ekstra Bladet fortæller, at tabet af blandt andre Prince, David Bowie og Leonard Cohen på et enkelt år har gjort stort indtryk.

– Det er hårdt, når man taber David Bowie i 60’erne, fordi man tænker, at der kunne have været 20 gode år tilbage. Det samme med Prince. Han var jo kun i slutningen af 50’erne. Hvad kunne de have lavet? Hvad fik vi ikke hørt? Det er jo altid spørgsmålet med de her helt unikke, kreative talenter, siger Lars Ulrich til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Det er virkelig et tab, og selvfølgelig har det gjort indtryk, men det bliver jo desværre nok ikke mindre de kommende år. Forhåbentlig bliver det ikke helt så hårdt, men måske er det dumt at være positiv lige med hensyn til det. Mange af de helt store er jo godt oppe i årene. Det gælder jo for gutterne i Stones og mange af de andre.

Lars Ulrich regner med at turnere i tre eller fire år i kølvandet på Metallicas seneste udgivelse. Foto: All Over
Lars Ulrich regner med at turnere i tre eller fire år i kølvandet på Metallicas seneste udgivelse. Foto: All Over
 

Gode gener
Tænker du over, at du selv en dag skal dø?

– Ja, selvfølgelig gør man det, Når man er 20 år, så tænker man, at man skal leve for evigt. Man er opslugt af alt det der med ’lev stærkt – dø ung’. Første gang, man begynder at tænke seriøst på det, er, når man får børn. Så begynder man pludselig at tænke på døden, siger Ulrich og tilføjer, at han dog satser på at blive mindst lige så gammel som sin far.

– Min far er 88 år og lever i bedste velgående som min nabo, der hvor jeg bor. Han maler hver dag og laver film og musik. Den væsentligste for mig er, at jeg tager alting ind og fokuserer på virkelig at værdsætte alle de gode ting, der sker omkring mig og bandet. Man ved jo ikke, hvor lang tid livet varer. Forhåbentlig har vi masser af plader tilbage, men man ved det aldrig, siger Lars Ulrich.

Er det en trøst, at du altid vil leve videre i musikken?

– Jeg går jo ikke og tænker på det intensivt endnu. Jeg er 52, så jeg er da godt klar over, at der er en god chance for, at jeg allerede har levet mindst halvdelen af mit liv, men jeg kan jo sagtens have 30-40 gode år tilbage. Jeg går ikke helt og tænker på det der med eftermæle endnu. Jeg har stadig et ret ungdommeligt livssyn og forhåbentlig mange gode år endnu.

Den eksplosive trommeslager er stadig fuld af energi. Foto: All Over
Den eksplosive trommeslager er stadig fuld af energi. Foto: All Over
 

Udsolgte koncerter
Album-aktuelle Lars Ulrich og Metallica kan opleves i begyndelsen af det nye år, hvor de spiller intet mindre en fire udsolgte koncerter i Københavns spritnye Royal Arena i Ørestaden, som de kommer til at spille i som det første band.

Skærm

Mest læste i flash!