Lars von Trier scorede hattrick ved Robert-festen

Lars von Trier talte offentligt for første gang i mere end to år, da han vandt tre Robert-priser

Dennis Knudsen var nomineret for filmen, men vandt desværre ikke.

Han har holdt kæft i to år, siden den såkaldte ’nazi-skandale’ under filmfestivalen i Cannes. Men i går mødte den kontroversielle filminstruktør for første gang nogen sinde op til Robert-festen, hvor han ovenikøbet scorede hattrick for sin film Nymphomaniac (director's cut-version).

Danica Curcic var meget lykkelig for sin Robert-pris.(Foto: Rasmus flindt Pedersen) Danske kendte Smukke Danica krydrede kanon-år med Robert-pris

Det blev til priser for ’bedste film’, ’bedste instruktør’ og ’bedste original-manuskript.

- Peter Aalbæk har engang fortalt mig, at nogle af Robert-priserne bliver vundet på kun fem stemmer. Så jeg vil gerne takke de fem personer nede i salen. Var det ikke det? Mange tak, lød det usædvanlig kort fra Trier, da han fik en af priserne.

Trine Dyrholm stråler som altid. Hun repræsenterede både sin egen birolle i filmen ’En du elsker’ samt sin fantastiske rolle i tv-serien ’Arvingerne’. Danske kendte Smukke Robert-kvinder på den røde løber

Og senere takkede han for instruktør-prisen således:

- Det har nok været den film, som jeg har været længst tid om at skrive. Det tog halvandet år. Det skyldes måske nok, at jeg i den periode måtte undvære visse præparater (alkohol, red). Det vil jeg ikke anbefale til nogen.

- Fordelen ved Bodil-prisen er, at man kan skyde bordtennis-battet (spejlet.red) ud af Bodils favn med en luftbøsse. Det er lidt sværere med en Robert-pris. Men jeg vil da gøre forsøget, lød det sarkastisk fra Trier.

Trier fik i øvrigt stående ovationer, da han modtog sine priser.