Legendarisk DR-program får ny vært

Garvede Sara Bro overtager styringen på programmet 'Tværs', imens Sara Bovin er på barsel

Sara Bro bliver ny vært for 'Tværs'. Foto: Mogens Flindt
Sara Bro bliver ny vært for 'Tværs'. Foto: Mogens Flindt

Sara Bro skal udfylde nogle store sko, når hun allerede fra næste uge bliver vært på det legendariske P3-program 'Tværs'.

Programmet har kørt siden 1972 og havde i mere end 35 år Tine Bryld som vært. I dag er det Sara Bovin, der er vært for 'Tværs', hvor unge kan få luft for tvivl, usikkerheder og store som små udfordringer.

Se også: Jubler: Nu er det slut

Men da hun skal på barsel, har der været brug for en erstatning, og her er valget altså faldet på 45-årige Sara Bro.

- Jeg har selv lyttet rigtig meget til 'Tværs', lige siden Tine Bryld var vært, og det blev sendt i ungdomsprogrammet 'P4 i P1'. Jeg kan stadig høre hendes stemme for mig, fordi hun sagde nogle ret vilde ting, og altid var på de unges side. Sara har totalt udfyldt pladsen efter hende, og er en meget respekteret vært, så det er med ærefrygt, jeg overtager - men jeg glæder mig vildt meget, fortæller Sara Bro i en pressemeddelelse.

Se også: Efter DR-værters Barbie-bryllup: Afslører unik detalje

At arbejde med unge mennesker er ikke uvant for Sara Bro, der begyndte som radiovært i 'Børneradio' på P3 i 1995 og siden har lavet talrige børne- og ungdomsprogrammer på både radio og tv.

Ifølge DR har flere end 15.000 børn- og unge siden begyndelsen på programmet ringet ind til 'Tværs' for at få hjælp. Og den faste vært, Sara Bovin er tryg ved sin afløser.

- Sara er den helt rigtige vikar. Hun har jo lavet ungdomsradio og tv i over 20 år, så lytterne er i gode hænder, siger Sara Bovin.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Sara Bro, men hun skriver i en sms, at hun ikke har yderligere kommentarer.