Linse: Sådan blev jeg frøken Kedelig

Linse Kessler har sin egen brevkasse i Ekstra Bladet - her kan du læse hendes svar til en pige, der ikke har lyst til at drikke alkohol

Linse Kessler mistede lysten til at gå i byen, da hun blev 35 år. (Foto: Linda Johansen)
Linse Kessler mistede lysten til at gå i byen, da hun blev 35 år. (Foto: Linda Johansen)

 

Kære Linse

Jeg er en ung kvinde/dame/pige, som hele tiden får at vide, jeg er kedelig. Det er, fordi jeg ikke gider drikke eller gå i byen, for jeg føler, at alle omkring mig irriterer mig på det groveste. De er fjollede og mener, de kan gøre, hvad der passer dem, når de er påvirkede af alkohol, og det går ud over mig.

De vil simpelt hen ikke acceptere mit NEJ, men bliver ved med at presse mig og kalde mig kedelig. Tidligere har det ikke rørt mig, jeg er bare gået min vej. Men på det seneste har det plaget mig, at jeg ikke kommer ud nok eller er mere social, at jeg faktisk er kedelig.

Jeg har social angst, og jeg føler, jeg skal ud og leve livet og finde nye venner og kærligheden. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Skal jeg lade mine venner vinde og lade dem trække mig rundt i byen, så jeg ikke bliver kaldt kedelig? Eller er der andre muligheder for mig, så jeg kan blive mere social?

Hilsen Nana

Linse Kessler har ikke et eneste strækmærke. (Foto: Claus Bjørn Larsen) Kendte Linse: Jeg har ikke strækmærker - men det har Geggo  

Hej Nana

Du er jo slet ikke kedelig, du er bare anderledes end dine venner. Det lyder så også som et meget ’festligt’ lag, og det er klart ikke den skuffe, du skal være i. Jeg kender det fra mig selv, for der var et tidspunkt, jeg festede en del. Da jeg blev 35, gad jeg ikke gå i byen mere på den måde og stoppede med det. Så blev jeg også kaldt Frøken Kedelig – du ved: ’Hvad så, skal du ikke med på lørdag?’, ’kom nu!’, og ’vi skal da hygge og have en lille vodka og gøre os i stand sammen’.

Det med at gå og hygge med en lille drink, mens vi tog makeup og tøj på, var skide-hyggeligt, og somme tider blev den et om natten, før vi kom af sted. Men jeg gad ikke vodkaen mere. Jeg forsøgte, som du også har gjort, at tage med alligevel, men jeg holdt som regel kun i to timer – enten til spisningen eller deres første tre drinks – så tog jeg hjem, fordi jeg syntes, de var latterlige at høre på. Og de fik lov at hygge videre uden at skulle glo på festdræberen her.

Langsomt fik jeg på den måde skiftet by-vennerne ud med nogle, hvis liv mere lignede mit. Blandt andet mødte jeg Kosten. Hun er også ’kedelig’, for hun drikker heller ikke. Vi gik meget ud at spise og snakkede sammen, og det gør vi stadig. Vi har også vores hunde som en fælles ting. Så mit råd er: Få dig nogle interesser, så vil du automatisk finde andre venner, der er ligesom dig. Du er på ingen måde kedelig, du får bare noget andet ud af dit liv. Det ene er ikke mere rigtigt eller forkert end det andet. Du gider bare ikke drikke dig fuld, og jeg kan følge dig 100 procent.

Og i øvrigt: Kæmpe respekt til dig, Nana, for at du overhovedet tør gå ud, når du har social fobi. Det synes jeg er sejt!

Kærlig hilsen Linse

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Skriv til hende på linse@eb.dk

Husk også, at du kan se Linse i nye afsnit af 'Familien fra Bryggen' torsdage klokken 20 på TV3.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere