Linse til mobbe-offer: Du lyder lidt som mig

Linse Kessler har sin egen brevkasse i Ekstra Bladet - herunder kan du læse ét af hendes svar

Linse Kessler opfordrer 16-årige Nicoline til at være lidt mindre på vagt. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Linse Kessler opfordrer 16-årige Nicoline til at være lidt mindre på vagt. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

 

Hej super-dejlige Linse!

Jeg er 16 år og har et problem, jeg håber, du kan hjælpe mig med. Du virker som en person, der siger tingene, som de er, og du har samtidig meget livserfaring uden egentlig at have en stor fin uddannelse.

I 7., 8., og 9. klasse blev jeg mobbet. Der var en masse bagtaleri, og jeg blev holdt ude af de andre i klassen, fordi jeg ikke var en festtype. Desuden var jeg offer for deres grove bagtale og rygtespredning til resten af skolen. Det gentog sig, når jeg var til de ugentlige fritidsaktiviteter, og det gjorde mig meget indelukket. Nu er jeg så kommet i 10. klasse på en ny skole i en helt anden by på grund af for meget fravær de seneste år, og jeg har det egentlig meget godt i den nye klasse. Dog virker det stadig, som om der er en hel del, der har været lukkede over for mig, siden jeg kom ind i klassen.

Jeg er ikke en person, der taler grimt til folk, jeg har også været meget åben og imødekommende til trods for de tidligere svære år, og jeg synes heller ikke, jeg er snobbet. Hvad synes du er det bedste for mig at gøre? Skal jeg ignorere, at der er SÅ mange, der ikke bryder sig om mig? Eller kan der være et andet problem, som jeg måske ikke selv ser? Har ofte tænkt over, om jeg måske i manges øjne er en ’nederen type’, fordi jeg er meget mig selv. Jeg går i det tøj, jeg har lyst til, lige meget hvilket mærke det er. Og jeg er en type, der siger min mening. Jeg synes, det er mærkeligt, når jeg kommer ind et sted, hvor folk ikke kender mig, at jeg allerede er stemplet ...

Med venlig hilsen Nicoline

Linse Kessler afslører i dag, hvorfor hun ikke længere taler med Didde. (Foto: Linda Johansen) Kendte Linse: Det betyder mine tatoveringer

Kære, søde Nicoline

Jeg tror desværre – og fuldt forståeligt – at du er meget på vagt, fordi du har været nogle rigtig kedelige ting igennem med nogle dumme unger, der ikke har kunnet finde ud af at behandle dig ordentligt. Men du er måske lidt for meget på vagt. Et blik, som kan betyde tusind ting, vil du måske være tilbøjelig til at tolke som ’det er en, der ikke kan lide mig’.

Det virker, som om du er havnet i en ond cirkel, og den er du nødt til at bryde ud af. Jeg ved godt, det er meget at forlange af en pige, der har oplevet det, du har igennem så lang tid. Men hvis du går i det tøj, det passer dig, og siger det, der passer dig, så lyder du lidt som mig. Og ved du hvad: Så kan du godt bryde ud af den cirkel og slette den erfaring, du har med de andre, og prøve at se dem med nye øjne. 

Prøv at tænke: Det kan godt være, at den fyr kigger på mig, fordi jeg har orange strømpebukser på – og ikke fordi, han ikke kan lide mig. Giv dem chancen, for lige nu er det en mur, der har bygget sig alt for tyk og har fanget dig. Du ser fare og negative tegn over det hele. Selvfølgelig skal du være på vagt, men ikke så meget som nu. Og skulle det alligevel vise sig, at de andre ikke kan leve op til din tillid, skal du ikke have mere med dem at gøre.

Når du står op om morgenen, skal du tage dit yndlingstøj på, og lige meget om du ligner et juletræ, skal du se dig selv i spejlet og sige: ’Jeg er bare for blæret! Jeg er skide-fed, og nu går jeg i skole’. Og det skal være med et smil. 

Jeg ønsker sådan, du kommer ud af cirklen.

Lykke på din vej.

Linse

 

Har du også et spørgsmål til Linse Kessler? Skriv til hende på linse@eb.dk

Husk også, at du kan se Linse i nye afsnit af 'Familien fra Bryggen' torsdage klokken 20 på TV3.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere