Lise Nørgaard efter hærværk: Det næste bli'r vel at de skærer hovedet af mig

- Det er noget underligt noget, siger Lise Nørgaard, der dog tager hærværket mod sin Roskilde-statue med ophøjet ro

Som Ekstra Bladet tidligere i dag kunne fortælle, har en eller flere ukendte gerningsmænd i ly af natten udøvet hærværk mod den Lise Nørgaard-statue, der pryder Algade i Matador-forfatterens hjemby Roskilde.

Marianne opdagede hærværket mod Lise Nørgaards statue på vej til arbejde tirsdag morgen (Foto: Læserfoto/1224) 112 - 13. jun. 2017 - kl. 08:48 Fylder 100 år i morgen: Matadors moder udsat for hærværk

Lise Nørgaard selv var lykkeligt uvidende om hærværket, da Ekstra Bladet ringede hende op tidligt tirsdag morgen.

- Maling ud over min statue? Sikke da en idé. Det er ikke synd for mig, men mest for borgerne i Roskilde, der skal gå rundt og se på sådan noget griseri, siger Lise Nørgaard, som fortæller, at statuen for syv år siden blev skabt af billedkunstneren Mette Agerbæk, som døde ganske få måneder efter afsløringen af statuen.

- Vi udviklede et meget dejligt venskab under processen med at skabe statuen, så det første, jeg tænker på, når jeg hører om hærværket mod statuen, er Mette Agerbæk. Et yndigt menneske.

Så vidt vi forstår, er der endnu ingen, der har meldt hærværket til politiet - er det noget, du overvejer at gøre?

- Nej, slet ikke. Mon ikke, der kommer nogen ud fra kommunen og vasker statuen, så den kan være fin på min fødselsdag i morgen, siger Lise Nørgaard, der funderer over, hvad der får folk til at gøre sådan noget som at hælde maling over en statue.

- Det er da noget underligt noget, men så har jeg også prøvet det. Det næste bliver vel, at de skærer hovedet af mig, ler Matador-forfatteren.

Arthur Jensen viste sig for besværlig for folkene bag Matador. Foto: Rolf Konow/Polfoto Kendte TV-serien stadig guld værd: Det regner med Matador-penge

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i et tweet tirsdag eftermiddag, at Lise Nørgaard-skulpturen ikke er den eneste, der er blevet overhældt med rød maling i domkirkebyen natten til tirsdag. Også en buste af Gustav Wied på hjørnet af Domkirkestræde og Skt. Olsgade har fået noget kulør.