Lise Nørgaard ryster på hovedet af DR: Talentløst!

Skaberen af 'Matador' er meget utilfreds med et enkelt af DR’s tiltag vedrørende den nylige genudsendelse

Der var dømt fællessang til den helt store guldmedalje, da Nørgaard for nyligt rundede 100 år. Video: Pernille Christensen Jacobsen

I den seneste tid har den klassiske og populære gamle tv-serie 'Matador' som bekendt rullet over skærmen på DR1 i en ny restaureret udgave.

De gamle filmruller har så at sige fået en billedmæssig makeover – en farverig overhaling.

Onsdag 14. juni fylder selveste ’Matadors mor’ 100 år – hemmeligheden bag at nå så høj en alder er blandt andet, at man konstant bliver ved med at være nysgerrig, fortæller hun. Foto:Kim Nielsen Kendte Lise Nørgaard 100 år: Her er hemmeligheden bag et langt liv

I godt tre år har teknikere knoklet løs for at forbedre og restaurere de gamle optagelser, så billedet nu står markant skarpere, hopper mindre og er mere klare i farverne.

DR-podcasten 'Meget mere Matador' har i deres seneste udsendelse haft besøg af den 100-årige journalist, forfatter og ikke mindst skaber og manuskriptforfatter til netop 'Matador', Lise Nørgaard. Og i den anledning fik hun både lov til at rose den nye udgave af den folkekære tv-serie, da hun i den grad er blevet positivt overrasket over de 'fantastiske billeder', men samtidig også revse DR for at speake henover kendingsmelodien i slutningen af udsendelserne.

Se også: - Det kræver en vis kondition at blive 100 år

Det er nemlig et tiltag, som bestemt ikke behager eller falder i Lise Nørgaards smag.

I interviewet fortæller den aldrende journalist, at hun tilslutter sig de 'rasende' læserbreve, der har klaget over, at DR ligefrem tillader sig at speake ind over den ikoniske og velkendte kendingsmelodi, som er komponeret af pianisten Bent Fabricius-Bjerre.

- Hvordan pokker finder man på det? Den musik er jo blevet en del af oplevelsen af 'Matador', og jeg forstår godt, at folk er blevet rasende, lyder det fra Lise Nørgaard, der faktisk strækker sig så lagt som til at kalde det for ’talentløst’ af DR.

Artiklen fortsætter under billedet...

Reception for Lise Nørgaard i anledning af hendes 100 års fødselsdag.
Reception for Lise Nørgaard i anledning af hendes 100 års fødselsdag.
 

Det er mest synd for borgerne i Roskilde, der skal gå rundt og se på sådan noget griseri, siger Lise Nørgaard. Foto: Læserfoto(1224)/Finn Frandsen Danske kendte - 13. jun. 2017 - kl. 09:37 Lise Nørgaard efter hærværk: Det næste bli'r vel at de skærer hovedet af mig

Chef for DR Markedsføring, Malene Birkebæk, forklarer til DR Kultur, at årsagen til den afsluttende speak er, fordi DR netop ønsker at informere de mange ’Matador’-glade tv-seerne om det store ekstra-materiale og indhold til den restaurerede serie, som findes på mange af kanalens andre platforme såsom radio og internet.

- Men vi forsøger at være meget nænsomme. Vi lader kendingsmelodien spille et stykke tid, før vi siger noget, og vi gør det så kort som muligt. Det kan f.eks. være ’har du lyst til at høre mere om serien, så lyt til podcasten 'Meget mere Matador', eller 'vil du læse mere om, hvordan 'Matador' er blevet restaureret, så klik ind på dr.dk', siger Malene Birkebæk til DR.

Fie Laursen er en kontroversiel blogger. Hun har før været ude at sige, at hun har en sugardaddy. Og her deler hun eksempelvis et billede af sig selv på bloggen med teksten 'Sådan ser jeg ud efter sex'. Foto: Privat Danske kendte - 29. maj. 2017 - kl. 10:59 Fie Laursen slår Lise Nørgaard: Jeg er den nye generation

Reception for Lise Nørgaard - 100 år. Her ses hun sammen med politikeren Søren Pind. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO
Reception for Lise Nørgaard - 100 år. Her ses hun sammen med politikeren Søren Pind. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/POLFOTO