L.O.C. i økonomisk nedtur: Taber millioner

Den populære rapper L.O.C. må indkassere et tab på mere end to millioner kroner

L.O.C. på Bøgescenen ved Smukfest i 2015. Foto: Philip Davali/Polfoto
L.O.C. på Bøgescenen ved Smukfest i 2015. Foto: Philip Davali/Polfoto

Han er blandt de mest populære danske musikere, men på forretningsområdet kører det ikke på skinner for rapperen L.O.C.

Således må han fremvise et underskud på hele 2,1 millioner kroner for 2016 i sit selskab SGMD ApS, viser et nyt regnskab.

Resultatet er selskabets klart dårligste i dets 5-årige levetid og står i skærende kontrast til de senere års overskud.

Thomas Helmig har haft et godt år økonomisk i forhold til 2013, som bød på et stort millionunderskud. (Foto: Mogens Flindt, Per Lange og Simon Fals, collage: Ekstra Bladet) DK MusikNYT Det tjener de danske musikstjerner

Forrige år var resultatet positivt med 327.000 kroner, men selvom man dengang forventede, at 2016 ville være på samme niveau, må man altså nu konstatere, at det ikke blev tilfældet.

Forklaringen på L.O.C's økonomiske nedtur skal findes i, at der ikke har været den store aktivitet i musikselskabet.

Det såkaldte bruttoresultat er således i minus 1,6 millioner, hvilket i dette tilfælde betyder, at der ikke har været den store indtægt i løbet af året.

Trækker i 300.000 ud
Det dårlige regnskab til trods er der stadig penge på kistebunden for L.O.C. Lidt mere end én million kroner er blevet udbetalt i personaleomkostninger, og selvom det er L.O.C.'s manager Jonas Fjelding, der er registreret som direktør, får den danske rapper formentlig en stor del af den kage.

Derudover har den aarhusianske musiker trukket 300.000 kroner ud af selskabet i udbytte, hvilket efterlader egenkapitalen på 3,5 millioner kroner.

En stor del af de penge er investeret i værdipapirer i højere grad. Værdien af den post er således fordoblet til tre millioner kroner i forhold til forrige år.

Kalenderen for 2017 ser noget mere fyldt op for L.O.C., der da også i regnskabet forventer 'et positivt resultat for 2017'.

L.OC.. er sidste navn på listen over kunstnere på årets grønne koncert. Foto: Ivan Riordan Boll/POLFOTO DK MusikNYT Grøn afslører: Rapstjerne på plakaten

Rapperen L.O.C. beder gerne en gang om dagen. Foto: Stine Tidsvilde Danske kendte L.O.C om religion: Jeg tvivler hele tiden