Lukas Graham: Overdriver danskernes hash-forbrug

Ifølge forsangeren fra hitbandet ryger hver tredje dansker hash mindst en gang om måneden

Lukas Graham kan sagtens juble for bandet ligger lige nu nummer tre på Billboard Hot 100. Heldigvis er forsanger Lukas Forchhammer bedre til at synge end til statistik. (Foto: Philip Davali)
Lukas Graham kan sagtens juble for bandet ligger lige nu nummer tre på Billboard Hot 100. Heldigvis er forsanger Lukas Forchhammer bedre til at synge end til statistik. (Foto: Philip Davali)

Skal man tro Lukas Forchhammer, der er forsanger i bandet Lukas Graham, så ryger hver tredje dansker hash minimum en gang om måneden.

Det fortæller han i et interview med CNN, hvor han fortæller om Christiania, hvor han er vokset op.

- At ryge hash sker ikke mere på Christiania end udenfor. En tredjedel af den voksne befolkning i Danmark bruger det ofte, hvilket vil sige en gang om måneden, siger den 27-årige sanger i interviwet, som du kan se her.

Men Lukas Forchhammer skal vist glæde sig over, at han er bedre til at synge end til statistik.

Lukas Graham med Lukas Forchhammer i front ligger for tiden på en tredjeplads på Billboard Hot 100 med hittet '7 Years'. (Foto: Chapman Baehler) flash - 28. mar. 2016 - kl. 18:25 Succesrige Lukas: Jeg blev født på en sofa

Ifølge Sundhedsstyrelsen er christianittens tal nemlig voldsomt overdrevet.

Styrelsen udgav i december rapporten 'Narkotikasituationen i Danmark 2015', og heri fremgår det, at det er 4,6 procent af den voksne befolkning, der har brugt hash inden for den seneste måned.

Selv hvis man ser på, hvor mange der har brugt hash det seneste år, kommer man ikke op på Lukas Forchhammers tredjedel af den voksne befolkning. Her er det nemlig 12,2 procent, der sætter kryds i 'ja'.

Den voksne befolkning defineres i rapporten som de 16-44 årige, da stofmisbrug er størst i den yngre del af befolkningen.

Du kan se Sundhedsstyrelsens rapport her.

Lukas Graham i det amerikanske talkshow 'Conan' - snart skal de på scenen derovre. (Foto: Ekstra Bladet) DK MusikNYT - 14. mar. 2016 - kl. 20:21 Lukas Graham slår 'Barbie Girl' i USA

Mest læste i flash!
Hent flere