Lyngvild dybt berørt af overfald på sin ven

Modemanden Jim Lyngvild er chokeret, men ikke overrasket over at man i 2018 stadig kan blive overfaldet på grund af sin seksualitet

Der skal meget til at ryste designer, modekommentator og forfatter Jim Lyngvild. Overfaldet på Josue berører ham dog dybt. Foto: Daniel Hjorth
Der skal meget til at ryste designer, modekommentator og forfatter Jim Lyngvild. Overfaldet på Josue berører ham dog dybt. Foto: Daniel Hjorth

- Det er jeg virkelig, virkelig ked af at høre. Også fordi han har haft en svær tid. Efter spritdommen har det ikke været nemt at være Josue. Og skal han have det her oveni. Det er sgu ikke fair, lyder Jim Lyngvilds umiddelbare reaktion, da Ekstra Bladet ringer og fortæller om overfaldet på justitsminister Søren Papes forlovede Josue Vasquez.

Overfaldet fandt sted natten til torsdag og efterforskes af politiet som en hadforbrydelse, da manden, der er sigtet for at have slået Josue i ansigtet med en knyttet hånd, skulle have sagt 'I don't like homoes'.

Og netop overfald rettet mod offentligt kendte homoseksuelle kommer ikke bag på Jim Lyngvild.

- Det er desværre forventeligt i 2018, for der har ikke været nogen god fe og tryllet alle bøssehadere væk. Og når folk er fulde eller på stoffer, så skal det gå ud over en eller anden. Det er godt, at det bliver efterforsket som en hadforbrydelse, så man kan måle på det, siger Jim Lyngvild, der finder det utænkeligt, at Josue selv skulle have fremprovokeret voldsepisoden.

Søren Pape Poulsen og Josue Vasquez har besøgt Lyngvilds hjemmebyggede vikingeborg. Foto: Mogens Flindt
Søren Pape Poulsen og Josue Vasquez har besøgt Lyngvilds hjemmebyggede vikingeborg. Foto: Mogens Flindt
 

- Nu kender jeg jo både Josue og Søren (Pape, red.), og Josue er noget af det sødeste, venligste og gladeste, man kan forestille sig. Han er åben og snakker med alle og opfører sig aldrig på en måde, der kan provokere. Jeg ved, at han på ingen måde kan have været skyld i det her. Han er typen, der bare er glad. Så derfor rører det mig ekstra dybt, at lige præcis han skal udsættes for det her, siger Jim Lyngvild.

Hvordan kender du Josue?

- Jeg kender ham igennem Søren (Pape, red.), fordi han er formand for det parti, jeg er medlem af. Og så kender jeg dem begge, fordi de er gode venner og også har været herhjemme hos os privat her på Ravnsborg.

Thomas Evers Poulsen. Foto: Jan Unger
Thomas Evers Poulsen. Foto: Jan Unger
 

Thomas Evers Poulsen, 'Vild med Dans'er:

- Det er heldigvis ikke normalt, at man bliver chikaneret i Danmark for at være homoseksuel. Men det sker desværre stadigvæk. At det så er en udlænding, der er på besøg her i landet, gør det så ekstra kedeligt.

- Har du været udsat for noget tilsvarende?

- Heldigvis nej. Jeg har aldrig oplevet noget som helst negativt omkring min seksualitet, men det er der så mange, der har.

- Tiden har nok ændret sig, så det bliver mere og mere acceptabelt at være homo, men der vil jo altid være nogle, der træder ved siden og ikke kan finde ud af opføre sig ordentligt.

- Det kunne være gået udover hvemsomhelst. Det kunne have været en hetero-seksuel, der blev ramt, fordi 'jeg kan ikke lide rødhårede'.

Stig Elling. Foto: Linda Johansen
Stig Elling. Foto: Linda Johansen
 

Stig Elling, rejsekonge:

- Det begynder at blive sådan, at ikke en gang turisterne bryder sig om nattelivet i København efterhånden. Er man homoseksuel og går og hygger sig på gader og stræder og så går ind på en bar, så er det meget utrygt. Og det klæder sgu ikke Danmark.

- Har du selv været udsat for det?

- Kun én gang. Da min mand og jeg blev gift. Nogen kørte forbi og råbte alle mulige mærkelige ting, som jeg ikke en gang har lyst til at gentage. Ellers har vi ikke været udsat for noget. Vi har vel nærmest følt os privilegerede, men vi har også passet på os selv.

- Men jeg synes, det er forargelig tog forkasteligt, at den slags stadig sker. Vi skal ikke have den slags tilstande i Danmark.

- Kender du Pape og hans mand?

- Pape er jo min partiformand, og jeg kender ham da. Ikke som en kammerat, men som en ven og en fornuftig fyr. Manden kender jeg ikke, men jeg kan ikke tænke mig til, at Søren Pape skulle finde en kæreste, som ikke er sympatisk.