Med far på job: Noam viser sin voksne søn frem

Det trak overskrifter, da sangeren fik barn med sin 'Vild med dans'-partner, Katrine Bonde. Men Noam Halby har også en voksen søn, som han nu taget med i sit nye musikalske projekt

Rasmus og Noam pjatter som to gamle kammerater og er vilde med hinandens look. (Foto: Linda Johansen)

Da Noam Halby for små tre år siden blev far til sønnen Milas, fulgte hele landet med. Den lille knægt var en ægte 'Vild med dans'-baby, hvis mor og far fandt sammen, da de blev parret i Danmarks mest populære dansekonkurrence i 2009.

Se også: Noam Halby viser nøgen kone og baby frem

Til gengæld er det de færreste, der ved, at 43-årige Noam Halby også er far til en voksen søn. Nu bliver 22-årige Rasmus hevet frem i lyset - ikke at han nogensinde har været holdt hemmelig. Men far og søn har fundet et musikalsk fællesskab, og Noam har inviteret Rasmus med på sin nye musikvideo, 'Magical Feet'.

Venneforhold
Det var først, da Rasmus var 11 år, at far og søn begyndte at se hinanden - nogenlunde samtidig med, at Noam Halby var på toppen med sin Johnny Deluxe-band.

- Havde du overhovedet tid til Rasmus, mit i din succes?

- Ja, det havde jeg. Med måde. Vi gik fra ingenting til lidt, så ja, det havde jeg. Det kom stille og roligt. Og jo ældre han er blevet, des tættere er vi kommet på hinanden, siger Noam Halby til Ekstra Bladet.

- Kan man på nogen måde indhente de fortabte år?

- Det må tiden vise. Jeg tror, at det bliver svært. Det kan jeg mærke, nu hvor jeg har Milas og har skiftet ble og alt det der. Det giver et helt andet forhold. Rasmus og jeg har nok mere et venneforhold, siger han og lader sig afbryde af sin søn.

- Men man kan stadig godt mærke, at der er et særligt bånd, siger Rasmus, mens Noam Halby nikker.

Når Rasmus og Noam Halby ses snakker de damer, musik og leger med lille Milas. (Foto: Linda Johansen)
Når Rasmus og Noam Halby ses snakker de damer, musik og leger med lille Milas. (Foto: Linda Johansen)
 

Far, søn og trommer
Det er ikke kun 'det særlige bånd', der binder dem sammen. Musikken har en helt særlig plads i deres forhold.

Mens Ekstra Bladet taler med Noam Halby og hans søn, trommer de begge to rytmen fra cafeens musik i bordet, så snart den anden taler.

- Det sjove er, at Rasmus fik sit første trommesæt som niårig - jeg var otte. Han var 20, da han kom på Den Rytmiske Højskole - jeg var 19. Så når han bliver 30, starter han nok et band. Man kan ligesom godt se, hvor det bærer hen af, griner Noam Halby, der efter årene med Johnny Deluxe er klar med et nyt musikalsk projekt.

Ikke så gennemtænkt
- Jeg har kaldt det for Billy The Fit. Det er egentlig ikke så gennemtænkt, det indrømmer jeg helt blank. Men det, der er tænkt over, er, at det er projekt og ikke et band. Jeg spille alle instrumenter selv - og så er Rasmus med på videoen, siger Noam Halby.

Han kalder Billy The Fits univers for en musikalsk børnehave, hvor han må alt og selv bestemmer det hele.

- Kommercielt er det måske ikke så god en idé. Pladeselskaber gør det i hvert fald på en meget anderledes måde. Men for mig at se ligger økonomien i et have mange følgere for eksempel på YouTube. Så begynder pengene og reklamekronerne at komme. Jeg har desværre ikke så mange følgere endnu, erkender han med et skævt grin.

Rasmus skal med
Ideen med det nye projekt er i først om gang at udgive en single et par gange om året - og så indimellem smide et nummer ud på YouTube. Der er endnu ingen plan om, at Noam Halby skal ud på landevejen med Billy The Fit.

- Ikke endnu i hvert fald. Igen aner jo, hvad det er. Men når projektet en gang skal og lave koncerter, skal Rasmus med og spille trommer. Nu er han voksen og god nok til det, siger han.

- Hvem kan lære noget af hvem på de trommer?

- På trommer kan Rasmus helt sikkert lære noget af mig. Men jeg kan helt sikkert lære - eller måske nærmere få genopfrisket - den der naivitet, jeg havde, inden jeg fik Milas, og livet blev så seriøst. Jeg er lidt misundelig, når jeg ser Rasmus med sit band. Det som at tage mig tilbage i tiden. Jeg ville ønske, at jeg kunne holde fast i den, siger Noam Halby, der bor på landet på Falster med Katrine Bonde, mens Rasmus styrer København og en af tidens hippe juice- og kaffebarer, når han ikke spiller i bandet Decadent.

Se også: Noam friede til Katrine Bonde på tv

- Du var meget voksen og seriøs, da du på live-tv friede til Katrine. Hvad med brylluppet?

- Det er der ikke rigtigt kommet noget ud af endnu. Vi er forlovede, og det har vi været i to år nu. Det er meningen, at vi skal giftes, men det skal passe ind. Vi vil have et sommerbryllup og med alle de ting, vi skal den kommende sommer, har vi allerede erkendt, at det ikke bliver i år. Det kan simpelthen ikke passe ind. Vi har ikke travlt, men måske næste år. Vi får at se, siger Noam Halby.

Du kan se Noam Halby og Rasmus i musikvideoen til  'Magical Feet' her. Det er det første singleudspil fra Halbys Billy The Fit-projekt.

43-årige Noam Halby har allerede to drenge og afviser ikke, at der kan komme flere børn. - Men det skal passe ordentligt ind. Det gør det ikke lige nu, siger han. (Foto: Linda Johansen)
43-årige Noam Halby har allerede to drenge og afviser ikke, at der kan komme flere børn. - Men det skal passe ordentligt ind. Det gør det ikke lige nu, siger han. (Foto: Linda Johansen)
 

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere