Medinas indkomst i nyt regnskab: 0 kroner

Popsangeren har efter alt at dømme foretaget en økonomisk omrokering. Hun kontrollerer sit brand, forklarer ekspert

Der er flere oplagte måder, som Medina kan bogføre sin økonomi på, forklarer en regnskabs-ekspert. Foto: Per Lange
Der er flere oplagte måder, som Medina kan bogføre sin økonomi på, forklarer en regnskabs-ekspert. Foto: Per Lange

Medinas dugfriske regnskab, der landede hos Erhvervsstyrelsen i weekenden, afslører ved første øjekast, at hun ikke havde meget at rutte med i 2017.

Faktisk intet.

Hendes firma ApS NR. 1142 efterlader feltet for omsætning blankt, og dermed havde selskabet ingen indtægter i 2017.

Medina modtog i dag en bøde på 23.000 for at have kørt bil med alkohol i blodet og 20.500 for at have kørt bil med kokain i blodet. Foto: Anthon Unger Danske kendte Medina dømt for narkokørsel

ApS NR. 1142 har ellers haft indtjeninger i millionklassen år efter år: 2,4 millioner i 2016, 2,5 året før, 1,5 før det og så videre og så videre tilbage til 2010, hvor hun kørte 2,5 millioner ind i firmaet i dets første leveår.

Det lader dog til at være slut, og det er ikke noget, som Medina gør opmærksom på. Hendes manager har ikke svaret Ekstra Bladets henvendelse, og hun uddyber heller ikke i ledelsesberetningen, hvad der ligger til grund for det bratte stop.

Flere muligheder
I forbindelse med retssagen, hvor Medina tidligere i år blev dømt for narko- og spritkørsel, kom det ellers frem, at hun tjente 509.000 kroner i 2017.

Regnskabs-eksperten Frank Thinggaard, der har sin daglige gang som professor på Aarhus Universitet, forklarer, at hun kan have bogført sin økonomi på to andre måder.

- Hun kan have indtægter, der indgår i et andet selskab, eller hos sig selv personligt, siger han.

Medina hitter lige med sangen 'First Time' på den britiske hitliste. Foto: PR
Medina hitter lige med sangen 'First Time' på den britiske hitliste. Foto: PR

Medina har ejerandele i andre selskaber. Udover ApS NR. 1142 ejer hun op til 15 procent af WE:MADE Aps.

Frank Thinggaard afskriver dog muligheden for, at hun har bogført sine indtægter i selskabet WE:MADE ApS, da det ikke har haft en øget indtægt i 2017 i forhold til året forinden.

Faktisk det lige modsatte - indtjeningen er faldet.

35-årige Medina Danielle Oona Valbak optræder til sommer på blandt andet Jelling Musikfestival og Smukfest. Foto: Per Sørensen DK MusikNYT What?! Nyt popchok af Medina

- Hvis WE:MADE ApS har bibeholdt sine hidtidige aktiviteter, er det derfor ikke sandsynligt, at aktiviteterne fra Aps NR. 1142 er overført til dette selskab, siger han.

Dertil er hun såkaldt deltager i enkeltmandsvirksomheden ved navn Organic Welth, der har indspilning af lydoptagelser og udgivelse af musik som formål.

Enkeltmandsvirksomheder skal ikke offentliggøre regnskaber.

Kontrol over PR
Ved ikke at bogføre sin økonomi i sit anpartsselskab ApS NR. 1142, men i stedet i sin enkeltmandsvirksomhed eller hos sig selv, slipper Medina for, at offentligheden kan følge med i hendes økonomi.

Udover at øge graden af privatliv kan det være en metode til at kontrollere sit brand, fortæller Sune Bang, der er direktør og partner i Kommunikationsbureauet København.

- Det kan være for at dæmme op for, at brandet Medina ikke er ude af kontrol. Når man er så stor, som hun er, bliver der skrevet alt muligt om hende, og det kan hun til dels undgå på den måde, siger han.