Mesterbag eller makværk? Her er ekspertens dom over Støjbergs kage

- Det er en ommer, siger ekspert om Støjbergs meget omtalte kage

- Det her er i hvert fald ikke til guld, vurderer oldermand i Københavns Konditorlaug John Jønsson. Foto fra Facebook.
- Det her er i hvert fald ikke til guld, vurderer oldermand i Københavns Konditorlaug John Jønsson. Foto fra Facebook.

Støjbergs strammer-kage
(Vurderet af oldermand i Københavns Konditorlaug, John Jønsson)

2
3.5
Hvad er din bedømmelse? Din bedømmelse er modtaget

Dansk politik - 15. mar. 2017 - kl. 13:43 Løkke om Støjbergs strammer-kage: Beklageligt

Se også: Raser over Støjbergs kage-billede: Nu svarer hun igen

Ikke siden Tommy Kenter voldtog en Bodil-kage, eller Bagedyst-Gunnar blev stemt hjem på grund af sin lidt for lyserøde machokage, har et stykke bagværk skabt røre i den hjemlige andedam i samme omfang som integrationsminister Inger Støjbergs såkaldte strammer-kage.

Selve kagen er dog ikke noget at råbe hurra for.

Det vurderer en af Danmarks førende eksperter på området - oldermand i Københavns Konditorlaug John Jønsson.

- Som udgangspunkt kunne man godt få en idé om, at den er mere eller mindre hjemmelavet. Den er meget husmoragtig. Uden at det selvfølgelig skal fornærme nogle husmødre. Der er jo mange husmødre, der sagtens kan finde ud af at lave en flot kage, siger John Jønsson og fortsætter:

- Hvis jeg selv skulle have den ind i min butik, så ville det nok have været en nystartet lærling, der havde lavet den, og så var der nok et par ting, vi lige skulle tale om, inden han fik lov at prøve igen næste gang.

Under middel
Ville man kunne bestå med en kage som den her?

- Ja, det ville man kunne, men udmærkelser som eksempelvis bronze, sølv og guld kan du godt glemme alt om, hvis du kommer med en som den der.

- Jeg ønsker jo ikke at hænge mine kollegaer ud, hvis det nu skulle vise sig, at det var en bager et eller andet sted, der har lavet den, men hvis jeg tager mine konditorbriller på og vurderer som til en svendeprøve, så ville den blive bedømt til 'under middel'.

Hvad med pynten, der jo blandt andet består af kiwier med skræl?

- Hvis du skal gå helt ind i fødevareloven, så må der faktisk ikke være skræl på. Der er mange, der bruger det, men det må man faktisk ikke, da der kan være bakterier på. Jeg bruger aldrig selv kiwi uden at fjerne skrællen.

Køkkenbordsagtig
Hvad med marcipan-udsmykningen på toppen. Der er nogen, der har bemærket, det kan se ud som om, der står 'SO' i stedet for '50'?

- Ha ha, som konditor ville jeg nok have lavet det anderledes. Flaget ville jeg have lavet, så det røde var lagt ned i niveau med det hvide i stedet for ovenpå. Det her ser rimelig køkkenbordsagtigt ud. Desuden går kagen lidt i knæ, og marcipanen svinger lidt i hjørnet.

Grimt sprøjtearbejde
Hvad det samlede udtryk?

- Altså måden der er sprøjtet på. Der er ikke nogen af mine lærlinge, der sprøjter så grimt som det der. Jeg vil håbe, hun har lavet den selv. Så kan man da forsvare det. Jeg vil ikke håbe, det er en bager eller konditor, der står bag. Det vil jeg da blive lidt ked af på mit fags vegne.

Hvor mange kokkehuer ender vi på?

- Nu kan man jo desværre ikke se, hvad der er indeni - om den er fyldt med lækre cremer eller noget pulver fra Knorr, der er blandet med vand. Bedømt udelukkende på udseendet bliver det ikke til mere end to ud af seks kokkehuer. Det er en ommer...

Købekage
Inger Støjberg har sagt i flere portrætter, at hun elsker at bage, men det er dog ikke ministeren, der selv har været i køkkenet denne gang.

Kagen er fra Lagkagehuset og Inger Støjberg har selv betalt den, lyder det fra ministeriet.

Se også: Støjberg deler kage-billede: Nu raser debatten

 

 

 

Se også: Ikke alle stramninger tæller for Støjberg

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen