Michèle Bellaiches hårde år: Misbrug og kræft hos mine nærmeste

Den populære tv-vært, der mandag chokerede med nyheden om, at hun stopper på skærmen har ikke haft et ubetinget jubelår i 2017

Michèle Bellaiche til uddelingen af tv-prisen i Tivoli Hotel- og Kongrescenter. Foto: Jakob Jørgensen
Michèle Bellaiche til uddelingen af tv-prisen i Tivoli Hotel- og Kongrescenter. Foto: Jakob Jørgensen

Samtidig med nyheden om, at Michèle Bellaiche, der gennem 11 år har været kendt og elsket som vært på TV2-programmet 'Go' aften Danmark' har valgt at stoppe, lod hun forstå, at 2017 ikke har været et nemt år for hende og hendes nærmeste.

I et opslag på Instagram fortalte hun åbent og ærligt:

'...sygdom har været tilstede omkring mig i år - både mentalt og fysisk. Det har været svært at se mine nærmeste kæmpe med stress, sorg, skilsmisse, misbrug og kræft - men det har også bragt os endnu tættere sammen som familie og som venner...'

Se også: Michèle Bellaiche: Derfor holdt jeg kæresten skjult

Overfor Ekstra Bladet ønsker hun ikke på nuværende tidspunkt at uddybe, hvem af hendes nærmeste, der har kæmpet med de alvorlige udfordringer gennem året.

Året har været fuld af tanker, larmende latter og dybe samtaler med mennesker, jeg respekterer og holder af, siger Michèle Bellaiche om 2017. Foto: TV2
Året har været fuld af tanker, larmende latter og dybe samtaler med mennesker, jeg respekterer og holder af, siger Michèle Bellaiche om 2017. Foto: TV2
 

Det lyder som nogle ganske alvorlige ting. Har de været medvirkende til, at du har truffet beslutningen om at stoppe som 'Go' aften'-vært?

- Nej, det har det ikke, overhovedet. Og jeg tænker, det er et helt kapitel for sig og i virkeligheden også nogle meget private ting, men det hænger ikke sammen med min beslutning, siger Michèle Bellaiche til Ekstra Bladet.

 

Du skriver, at det er blandt 'dine nærmeste'. Kan du komme det lidt nærmere?

- Ikke på nuværende tidspunkt. Det er privat, og det vil jeg gerne holde lidt for mig selv indtil videre, men jeg kan sagtens forstå, at du spørger. Hvis der kommer mere nyt i den sammenhæng, skal jeg nok melde det ud.

2017 blev året, hvor jeg for alvor lærte at mærke efter og kaste mig ud i alle livets aspekter.  Året begyndte med en forunderlig rejseoplevelse langt ude på den afrikanske savanne - helt tæt på den smukke, vilde natur og på mine to eventyrlystne børn.  Siden har året været fuld af tanker, larmende latter og dybe samtaler med mennesker, jeg respekterer og holder af. Det har også været et år i selskab med masser af herlige og forskellige danskere, som jeg har mødt rundt i landet og på Go’aften Danmark, hvor jeg sammen med mine dygtige kolleger har gjort mig umage for at skabe det bedste program - hver gang!  Det har været sjovt og hårdt. Hårdt har det også været  stædigt at bevare fokus på at huske alsidig motion og sund kost - Hvorfor? Fordi det mere end nogensinde er gået op for mig hvor meget, jeg SELV kan gøre for at forsøge at holde sygdom væk. For sygdom HAR været tilstede omkring mig i år - både mentalt og fysisk. Det har været svært at se mine nærmeste kæmpe med stress, sorg, skilsmisse, misbrug og kræft - men det har også bragt os endnu tættere sammen som familie og som venner. Det har fået os til at stoppe op midt i travlheden og nyde nuet og impulsivt kramme og skåle med hinanden - ikke for at fejre noget specielt..... andet end, at vi er i live her og nu og ikke ved, om vi har hinanden i morgen. 2017 blev ligeledes året, hvor jeg vovede at give slip og valgte at overgive mig til kærligheden. Den uforudsigelige kærlighed, der på én gang kan føles både smuk og smertefuld! Det blev året, hvor jeg efter mange overvejelser har besluttet, at jeg i slutningen af måneden giver slip på et job, jeg har elsket og brændt for  i 11 år “Go’aften Danmark”. Årsagen er simpel: Jeg har en stærk lyst til at blive mere fri og kaste mig ud i nye udfordringer og samarbejder og få tid til at gøre noget ved de ideer, der konstant presser på i mit hovedet for at få lov til at udfolde sig.  Der er dog stadig stor sandsynlighed, at I fortsat vil støde på mit ansigt på TV2-skærmen (så er I advaret ). Jeg håber, det hele nok skal gå.  Tak til venner, familie, kolleger, seere og følgere for jeres massive opbakning! Det betyder mere, end I aner. Godt nytår - allesammen!

Et opslag delt af Michele Bellaiche (@michelebellaiche) den

Se også: Populær TV2-vært siger op: Nogle begyndte at græde