Mickis børne-bøn: Kom nu i gang!

Den bageglade tv-kendis er på en ny kage-mission

Micki Cheng vil have danske børn til at gå med i køkkenet. (Foto: DR/Carsten Mol)
Micki Cheng vil have danske børn til at gå med i køkkenet. (Foto: DR/Carsten Mol)

26-årige Micki Cheng, der sidste efterår kreerede den ene imponerende kage efter den anden i 'Den store bagedyst' har fået opbygget sig en pænt stor fanskare blandt børn og unge i Danmark. Og det skal udnyttes.

Se også: Se Bagedyst-Micki i verdens grimmeste rullefald

For en ting er at inspirere ungerne til at se madprogrammer og kagekonkurrencer på tv, noget andet er at få dem ud i køkkenet og selv gå i krig med potter, pander og paletknive.

Det er kun sølle fire procent af alle danske børn, der går med i køkkenet, når der skal laves aftensmad og bages boller, og det håber Micki Cheng at kunne lave om på. Derfor har han sagt ja til at blive nyambassadør for Coops madprojekt GoCook.

Se også: Micki: - Jeg tudede hele vejen på arbejde

Det betyder blandt andet Micki Cheng vil være at finde på forårets madmesser i Aarhus, Odense og København i april.

- Mad er både noget personligt og fælles. Når man står for maden, skal man gøre det til noget alle kan lide. Men man skal også give det sit personlige præg, siger GoCooks nye ambassadør, Micki Cheng i en pressemeddelelse.

Micki Cheng synes, at det er helt orden at blære sig med, hvad man kan i et køkken. Han fik selv sine første køkken-færdigheder af sin mormor – og de grundprincipper holder stadig for kagekunstneren, der ikke havde bagt meget, før han kom med i kagedysten på DR1.

Se også: Her er kage-stjernens store tragedie

- Jeg havde ikke øvet mig nær så meget i at bage som mange af de øvrige deltagere i 'Den store bagedyst'. Men der er nogle grundregler i madlavning om smag og konsistens, som jeg har styr på. De grundregler kan man overføre mellem alle typer madlavning. Jeg vil gerne bidrage til, at flere børn og unge får den samme grundlæggende viden om madlavning, siger Micki Cheng, der er for tiden er vært på DR Ultra-programmet 'Ultra Factor', som sendes mellem 'X Factor' og 'X Factor Afgørelsen' hver fredag aften.

Se også: - Jeg havde ikke lagt en lagkage sammen før 'Den store bagedyst'

Det spændende i aften bliver, om Micki Cheng igen går med Thomas Blachman på toilettet eller om Mette Lindberg måske lægger den dej i pausen af programmet.

Se også: Den store bande-dyst

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen