Mikkel Beha forgyldt af TV 2-program: Så meget tjener andre tv-værter

'Kurs mod Fjerne Kyster' har været en yderst indbringende kilde for tv-værten Mikkel Beha, men andre kendte tv-værter kan også præsentere flotte regnskaber

Efter at have været afsted i flere år lægger Havana til kaj i Toldboderne i København. Video: Ekstra Bladet

Igennem fire sæsoner har danskerne kunnet opleve Mikkel Beha og familien sætte 'kurs mod fjerne kyster' med skibet Havana på TV 2.

Og interessen har været intet mindre end overvældende med skyhøje seertal hver eneste tirsdag, når programmet er blevet sendt.

Successen kan samtidig måles på bundlinjen, hvorfor Mikkel Beha er blevet en yderst velhavende tv-vært.

I det seneste regnskab for 2015/16 endte overskuddet på 1.9 millioner kroner, og selve formuen i firmaet - den såkaldte egenkapital - er blevet oparbejdet til 2,2 millioner kroner.

Før navnet på hans selskab blev ændret til 'Havana Production Aps' var resultaterne væsentligt mere beskedne.

Se også: Mikkel Beha rørt til tårer: Far fik den største ære

Mikkel Beha udtalte sig sidste år til Ekstra Bladet om den store interesse fra danskerne:

- Jeg indrømmer, at interessen for os er overvældende, og det er vi taknemmelige for. Hvorfor - kan jeg ikke klart svare på. Men det, vi hører, når vi møder folk, er, at danskerne synes om, at vi som familie gør ting sammen. Rejser sammen, oplever sammen. Vi får vores drømme til at gå i opfyldelse i fællesskab, og vi viser, at vi har det rigtigt godt med hinanden. Det kan mange godt lide at se. Vi udstråler, at vi prioriterer at gøre noget med hinanden, og at den store verden ikke er så farlig endda.

Se også: ’Kurs mod fjerne kyster’-Emil: - Her er mit nye projekt

Breinholt spinder guld
Men Mikkel Beha er bestemt ikke den eneste af danske tv-værter, som igennem egne private firmaer tjener sig en høj hyre.

Det viser en gennemgang, som Ekstra Bladet har lavet.

Eksempelvis har Anders Breinholt, der skabte Natholdet på TV 2,  igennem nogle år fået oparbejdet sig et så stort brand, at han nærmer sig Mikkel Behas indtjening.

1,4 millioner kroner lød overskuddet således på i hans seneste regnskab for firmaet Abrekadabre ApS.

Sådan gjorde vi

Ekstra Bladet har udvalgt omkring 30 af de mest kendte danske tv-værter.

Mens nogle af dem slet ikke har et firma registreret i deres navn, så har størstedelen lavet såkaldte enkeltmandsvirksomheder.

Her er regnskaberne ikke offentligt tilgængelige, som i almindelige aps-firmaer. Til gengæld hæfter man personligt for gæld.

De resterende tv-værter gennemgår vi her i artiklen.

Ofte er der tale om firmaer, hvor de selv er den eneste ansat, og derfor skal man huske at undersøge, hvor høj 'personaleudgiften' er.

 

Charlie-værter med store formuer
Selvom de to TV 2 Charlie-værter Jarl Friis Mikkelsen og Michael Meyerheim i det seneste regnskabsår ikke har tjent lige så meget, så er det lykkedes dem at oparbejde store millionformuer igennem deres lange karrierer.

Og selvom Anders Lund Madsen er den af tv-værterne i vores gennemgang, som har det klart mindste overskud, så skal man huske, at han derudover har udbetalt sig en høj løn. F.eks er personaleudgifterne for M.A.L.M. Aps, som hans selskab hedder, på omkring halvanden million kroner. 

Dyk selv ned i listen herunder og læs om økonomien hos nogle af landets kendte tv-værter.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere