Mikkel Behas vilde opvækst: Særligt én ting ville han gerne have været foruden

Som søn af eventyreren Troels Kløvedal havde Mikkel Beha Erichsen en barndom fyldt med eventyr, men da han var dreng, længtes han ofte efter at være mere som sine kammerater

Som voksen er Mikkel Beha Erichsen går i sin fars fodspor og har rejst jorden rundt. Foto: Jonas Olufson
Som voksen er Mikkel Beha Erichsen går i sin fars fodspor og har rejst jorden rundt. Foto: Jonas Olufson

En opvækst under palmerne lyder for mange som en drøm, og for Mikkel Beha Erichsen har det også været en realitiet. Men da han var barn, længtes han tit efter et mere normalt familieliv.

Det fortæller han i DR-programmet 'Kulturdynastier: Familien Kløvedal'. 

Han fremhæver særligt en episode, som han gerne havde været foruden. Da faderens første bog 'Kærligheden, kildevandet... og det blå ocean' udkom, så han en stor plakat med et billede af sig selv.

– Jeg kom gående med mine kammerater, og så så jeg den plakat og tænkte: 'Åh nej, det er mig ude på Bora Bora i Polynesien', fortæller han i DR-programmet.

– Og jeg håbede, at de andre ikke så det. For jeg gad ikke være ham, der hang to meter høj i et boghandlervindue.

Dengang var Mikkel Beha blot 12 år gammel.

– Jeg gad ikke skille mig ud. Jeg havde det sådan: Kan I ikke tage det billede ned?

Den nu 51-årige tv-vært lægger dog også stor vægt på, at han er stolt af sin familie og alle de ting, han har oplevet med dem.

Se også: Mikkel Beha ændrer look: Det kom ud helt gråt!?

Et anderledes barndomshjem
I programmet fortæller Mikkel Beha også om sin opvækst, hvor forældrene ikke boede sammen, og hvor faderen tog på eventyr ude i verden.

- Jeg tror ikke, man kan sige, at jeg på den måde havde et barndomshjem sådan i traditionel forstand - for det havde jeg jo ikke. Jo, jeg havde et sted, hvor jeg var og boede i lange perioder i min barndom sammen med min mor, min stedfar Peter og mine mindre søskende, erindrer han i DR-programmet.

- Og så var der lange perioder, hvor vi boede i kollektiv, og hvor vi skulle alt muligt andet. Min mor og min far var ikke blevet skilt, sådan har jeg aldrig tænkt på det. De boede bare ikke sammen mere, men min far kom der rigtig meget, for han var rigtig gode venner med min mor og min stedfar.

- Det var sådan et stort skønt kaos af mennesker, kollektiver, rejser og Nordkaperen. Hjem igen, hele tiden flytte og nye landsdele, så på den måde var det et anderledes barndomshjem.

Se også: Kløvedal har en opsigtsvækkende teori om, hvordan han fik sin dødelige sygdom

Artiklen fortsætter efter billedet...

Rejselysten går igen hos de yngre generationer af Beha-familien. I tv-serien 'Kurs mod fjerne kyster' sejler Mikkel Behas ældste sønner Theis og Emil jorden rundt - nogle gange med selskab af deres forældre og lillebror. Foto: Jonas Olufson
Rejselysten går igen hos de yngre generationer af Beha-familien. I tv-serien 'Kurs mod fjerne kyster' sejler Mikkel Behas ældste sønner Theis og Emil jorden rundt - nogle gange med selskab af deres forældre og lillebror. Foto: Jonas Olufson
 

Mikkel Beha Erichsen fortæller i DR-programmet, at kammeraternes helt normale familieliv trak i ham.

- Jeg kan huske nogle perioder i min barndom, hvor jeg kiggede på nogle af mine kammerater der, hvor vi nu havde slået os ned. De boede far, mor og to børn, og de havde 3-2-1-sofa, seks ens tallerkener og ens knive og gafler. Jeg syntes simpelthen, at det var så flot, siger han i programmet.

- Jeg kom hjem på et tidspunkt og sagde til min mor, at jeg simpelthen så godt kunne tænke mig en 3-2-1-sofa. Det er der ikke så mange tiårige, der siger, men det var nok en længsel efter det helt normale og trygge, siger han og understreger, at hans opvækst til gengæld var fyldt med eventyr, og at der var højt til loftet i familien Kløvedal.

Se også: Mikkel Beha køber ny båd: Vil udforske norden