Mikkel Skelskov: - Amalie lyver og jeg har meldt hende til politiet

Faderen til Amalies barn vil ikke finde sig i hendes beskyldninger, siger han

Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov er havnet i bitter strid om deres datter. Foto: TV3
Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov er havnet i bitter strid om deres datter. Foto: TV3

- Jeg vil simpelthen ikke finde mig i de beskyldninger, som Amalie kommer med mod mig. Derfor har jeg meldt hende til politiet.

Ordene kommer fra Mikkel Skelskov, der er far til Amalie Szigethys lille datter, Josephine.

Allerede før pigen på knapt halvandet år blev født, var tvisten mellem hendes forældre så alvorlig, at der var advokater på. Siden er konflikten blevet optrappet, og de to stridende forældres kampplads er nu Statsforvaltningen og Fogedretten.

Fredag fortalte 26-årige Amalie Szigethy til Ekstra Bladet, at hun er bange for Mikkel, og at hun derfor har ønsket, at hans samvær med Josephine skal foregå, hvor datteren er mest tryg – altså hjemme hos Amalie.

- Men jeg er parat til både bøder og fængsel. Ingen farlige mennesker skal have min datter. Jeg vil gøre ALT for mit barn, siger Amalie Szigethy
- Men jeg er parat til både bøder og fængsel. Ingen farlige mennesker skal have min datter. Jeg vil gøre ALT for mit barn, siger Amalie Szigethy

Men det er helt hen i vejret, siger Mikkel Skelskov, der mildt sagt er rasende over de ting, Amalie fredag uddybede på sin blog.

Vanvittige beskyldninger
Her skrev Amalie Szigethy blandt andet: 'Jeg vil ikke udlevere mit barn til en fremmed, kriminel stofmisbruger’.

- Alt det hun skriver, har hun også brugt i Statsforvaltningen. At jeg er kriminel, er en el af bandemiljøet og tager stoffer. Det er helt vanvittige beskyldninger. Amalie lyver, og jeg har meldt hende til politiet. Hun kan ikke bevise noget som helst af det, og man skal lige huske på, at hun tidligere er dømt for at lyve i retten, siger Mikkel Skelskov til Ekstra Bladet.

(Foto: Jakob Jørgensen). Danske kendte - 3. maj. 2016 - kl. 19:42 Amalie: Jeg er bange for mit barns far

Den politianmeldelse, som Mikkel Skelskov siger, at han fredag indgav, tager Amalie Szigethy meget roligt.

- Jeg griner lidt af det. Det kommer ikke bag på mig. Han tror selv på de ting, han siger. Han er fantast. Det er en af de ting, han fejler, siger Amalie Szigethy til Ekstra Bladet.

Seks samvær
Ekstra Bladet har forsøgt at få bekræftet politianmeldelsen hos Mikkel Skelskovs advokat, Charlotte Ravn Steenstrup. Hun har ikke ønsket at kommentere sagen.

Tilbage i august blev Mikkel Skelskov af Statsforvaltningen tilkendt seks samvær med sin datter, som han på det tidspunkt ikke havde set siden maj. Samværet skal finde sted i forvaltningens lokaler, men Amalie vælger at udeblive fra de samvær, fordi hun ikke mener, at det vil være i barnets tarv at se sin far der. Samme opfattelse havde forvaltningens børnesagskyndige i foråret.

18. maj 2017, da Josephine er ni måneder gammel, står der følgende i et mødenotat fra Statsforvaltningen:

Mødelederen, som er børnesagkyndig, yder børnesagkyndig rådgivning om, at Josephine stadig er et meget lille barn, som har brug god tilgængelighed til sine primære omsorgspersoner. Der oplyses om små børns behov for ro, god forudsigelighed via en god dagligdagsstruktur med faste rytmer og rutiner, hvilket skaber tryghed for et lille barn. Der vejledes om, at det ville være bedst, at trappe samværet langsomt op, helst i kendte og trygge rammer for Josephine med mors tilstedeværelse i Josephines tempo.

 

Fogedretten idømmer hende bøder og beslutter at Mikkel Skelskov tilkendes seks nye samvær. Det første fredag 1. december. Med andre ord så Mikkel Skelskov sin datter i går for første gang i otte måneder.

Mikkel Skelskov så fredag sin datter for første gang siden maj måned. Fredag morgen havde de samvær i Statsforvaltningen i København. Foto: Jakob Jørgensen
Mikkel Skelskov så fredag sin datter for første gang siden maj måned. Fredag morgen havde de samvær i Statsforvaltningen i København. Foto: Jakob Jørgensen

- Det var meget overvældende. Jeg blev sindssygt glad. Sidst, jeg så hende, kunne hun jo ikke gå. Det har været svært, men jeg har været tålmodig, for jeg vil ikke please Amalie for at se min datter, siger han.

Udeblev fra dåben
- I maj var der en børnesagkyndig, der anbefalede, at du så din datter i hendes hjem. Hvorfor ville du ikke det?

- Jeg kan sagtens være i stue med Amalie, men i takt med at konflikten er blevet større og større, bliver det ikke lige frem hyggeligere at sidde hjemme hos hende og drikke te. Jeg forstår godt, at Josephine skal vænne sig langsomt til mig, derfor er det også fint, at besøgene finder sted i Statsforvaltningen og er overvågende, siger Mikkel Skelskov.

Mikkel Skelskov skal efter planen se sin datter igen om 14 dage.

- Det glæder jeg mig til. Jeg måtte se mit barn komme til verden på tv. Og hendes første fødselsdag. Alt det har Amalie taget fra mig, siger han.

Se også: Se eller gense det rørende øjeblik: Her kommer Amalies datter til verden

Ifølge Amalie Szigehty blev både Josephines far og hendes farmor og farfar inviteret til pigens barnedåb. En fest, ingen af dem deltog i.

Amalie fastholder over for Ekstra Bladet, at Mikkel Skelskov stadig er velkommen til at se Josephine i datterens hjem.