Mørbanket dansk skuespiller: Har ikke set min familie i fire måneder

Johannes Lassen er færdig med optagelserne til 'Gidseltagningen's anden sæson

Johannes Lassen er tilbage i sin gamle rolle som den tidligere soldat Philip Nørgaard. Foto: Henning Hjorth
Johannes Lassen er tilbage i sin gamle rolle som den tidligere soldat Philip Nørgaard. Foto: Henning Hjorth

I august skete det, som mange drømmer om, for 39-årige Johannes Lassen og kæresten Miriam Kidde, da sønnen Leo August kom til verden.

Det skete kort før optagelserne til den nye sæson af 'Gidseltagningen' skulle begynde, og det har været hårdt, indrømmer Johannes Lassen.

Ekstra Bladet møder ham i København til en snak om 'Gidseltagningen', der har cementeret ham som en af dansk skuespils største talenter. Her spiller han den tidligere soldat Philip Nørgaard, og det gjorde han i seriens første sæson så overbevisende, at det indbragte ham tv-branchen svar på Cannes' guldpalmer 'Nymphes d’Or'.

- Vi afsluttede optagelserne til sæson to i går. Jeg kan godt mærke, at jeg er brugt. Det har været et virkelig sejt træk, for der er meget fysik og rigtig mange hårde scener. Men det er det hele værd, når man ser resultatet, siger Johannes Lassen med lettelse i stemmen og tilføjer:

- Det er en pisse spændende historie, vi har lavet, hvis jeg selv skal sige det.

De toneangivende skuespillere i sæson to af 'Gidseltagningen'. Foto: Henning Hjorth
De toneangivende skuespillere i sæson to af 'Gidseltagningen'. Foto: Henning Hjorth

Kæresten tog slæbet
I sæson to foregår en stor del af handlingen på en båd i Øresund mellem Danmark og Sverige. Her havner Philip Nørgaard i orkanens øje, da han er ombord på den båd, som terroristerne kaprer.

Når sæson to har været ekstra hård, så skyldes det også, at Johannes Lassen blev far i sensommeren. Det har kostet kræfter at balancere privat- og arbejdsliv, når man som Johannes Lassen gør en dyd ud af altid at give alt.

- Min kæreste har helt klart taget det tunge slæb, og hun har virkelig været god. Hun vidste godt på forhånd, at jeg er en enten-eller-type. Enten siger jeg nej til jobbet, ellers gør jeg det 100 procent, så vi havde forventningsafstemt tingene inden, forklarer han.

I den kommende tid skal Johannes Lassen holde fri. Men i 2019 har han både et dansk- og et udenlandsk projekt på vej. Foto: Henning Hjorth
I den kommende tid skal Johannes Lassen holde fri. Men i 2019 har han både et dansk- og et udenlandsk projekt på vej. Foto: Henning Hjorth

- En ting er at forventningsafstemme inden. Men er det ikke noget andet, når man så står i det med en lille nyfødt?

- Vi filmede 12 timer om dagen i fire måneder. Meget af det var på en færge i Frederikshavn, så når jeg kom hjem efter en uges optagelser og var helt smadret, så skulle jeg da lige tage en dyb indånding og sige til mig selv, at nu skulle jeg være far. Jeg har virkelig skåret alt andet fra i denne periode. Jeg har enten været på arbejde, lært replikker eller været sammen med min kæreste og søn, siger Johannes Lassen og understreger.

- Alt andet familie og venner har så været på standby de seneste fire måneder.

Se også: Skuespiller efter ulykken: - Jeg forstod, at der var sket noget forfærdeligt

Vild rejse
Derfor glæder han sig også til, at han nu snart kan tage på juleferie og tilbringe mere tid sammen med familien. De sidste optagelser til 'Gidseltagningen 2' er i kassen, og det eneste, han mangler, er lidt lydarbejde.

- At blive far er uden sammenligning det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. På tv kan jeg hoppe ud fra færger og alt muligt andet, men det når ikke denne her følelse til sokkeholderne. Det er meget, meget overvældende og den vildeste rejse, jeg er startet ud på.

- Det bliver samtidig sjovere og sjovere, for han kan mere og mere, og der begynder også at være en kontakt mellem os nu. Det er rigtig, rigtig vildt, og jeg er meget, meget glad for at være det her sted i mit liv, siger skuespilleren.

Den anden sæson af 'Gidseltagningen' får premiere til foråret.

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere