Mogens Glistrups sommerhus billigt til salg

Den kontroversielle politikers beskedne sommerhus kan købes for under en million

Glistrups sommerhus ser ikke ud af meget, men natur er der nok af. Foto: EDC Ole Bo
Glistrups sommerhus ser ikke ud af meget, men natur er der nok af. Foto: EDC Ole Bo

Se også: Kong Henrik har fået nok: - Butikken er lukket

Et fritidshus lidt syd for feriefavoritten Skagen er sat til salg. Og bygherren er ingen ringere end den berømte og berygtede afdøde politiker og advokat Mogens Glistrup.

Det var tilbage i 1971, Glistrup fik bygget sit drømmesommerhus – samme år som han blev offentligt kendt ved at sammenligne skattesnydere med jernbanesabotørene under den tyske besættelse - og lige over 45 år senere er huset nu udbudt til salg for lige under en million kr. Det skriver Boliga Kendte.

Prisen for sommerhuset på 70 kvadratmeter er nemlig 895.000 kroner. Se huset HER

For det beløb er der dog ikke blot udsigt til et helle fra hverdagen - der er med sin beliggenhed også en reel udsigt til naturen. Huset ligger nemlig på en stor naturgrund i Bunken Klitplantage, mens stranden - både den mod øst og den mod vest - er i nærheden.

Lederen af Fremskridtspartiet, Mogens Glistrup i 1973. Foto: Christen Hansen
Lederen af Fremskridtspartiet, Mogens Glistrup i 1973. Foto: Christen Hansen

Plads til hest
Hvis man ikke vil nøjes med tobenet selskab, er der hestefold på grunden, så det er muligt at have hesten med i sommerhus.

Indenfor bjælkerne er der en stue med brændeovn, tre soveværelser og det mægleren i salgsopstillingen beskriver som 'den 'rigtige sommerhusstemning'.

Bygherren Mogens Glistrup stiftede Fremskridtspartiet i 1972, og året efter blev partiet valgt ind i Folketinget ved 'Jordskredsvalget'. Her fik det nystiftede parti 28 mandater, hvilket gjorde det til det næststørste i Folketinget. Mogens Glistrup blev dømt for skattesvig i 1983, mens han efter afsoning blev genvalgt.

I 1990 blev han ekskluderet fra Fremskridtspartiet, hvorefter han stiftede Trivselspartiet, som aldrig kom i Folketinget. Mogens Glistrup døde i 2008.

Mest læste
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen