Monrads barndomsven: - Det lød skidegodt, det du spillede, da du var skæv

Søren Rislund har afstået fra at tale ved kisten, når hans ven gennem 40 år skal bisættes.

Se interview med Søren Rislund her

Mandag eftermiddag blev komikeren Jan Monrad bisat fra Portalen i Greve. 

Komikeren, der døde sidse fredag, var ikke medlem af Folkekirken, derfor var det ikke en kirkelig handling, der fulgte ham på den sidste rejse.

Det er for svært for hans allernærmeste at sige ord ved kiste, derfor var det skuespiller Mette Marckmann, der havde fået til opgave at læse breve op  - blandt andet fra Monrads makker, Søren Rislund.

Blandt andet læste hun til stor morskab for forsamling Søren Rislunds minder fra tilblivelsen af de mange personager fra Pladderballe op.

Søren Rislund ønskede ikke selv at sige noget, men havde i stedet skrevet et langt brev til Jan Monrad. (Foto: Linda Johansen)
Søren Rislund ønskede ikke selv at sige noget, men havde i stedet skrevet et langt brev til Jan Monrad. (Foto: Linda Johansen)
 

- Vi spillede vores sidste job for et par uger siden, hvad du og vi ikke yderligere kunne have fundet på, kan vi kun gætte på, lød det blandt andet i brevet, hvor Rislund også kaldte Jan Monrads 'aftale' om at skulle herfra så tidligt og pludseligt for 'noget lort'.

Mette Marckmann læste brevet op fra Søren Rislund. (Foto: Linda Johansen)
Mette Marckmann læste brevet op fra Søren Rislund. (Foto: Linda Johansen)

- Min livslange sjæleven! Tak for  alt, hvad du nåede at spille, skrive, tegne, sige og mene. Tak for at være Jan. Og Tak for at vi måtte være med, sluttede det rørende brev.

Barndomsven: Det lød skidegodt, det du spillede, da du var skæv
Jan Monrads barndomsven, Bo Christensen, havde fundet overskud til selv at tale til sin livslange kammerat.

De to har kendt hinanden, siden de var syv år og har siden delt sorger og glæder.

- 1968 var en gave for din udvikling. For det kreative, for det musiske. Og det lød skidegodt, det du spillede, da du var skæv, sagde han blandt andet, mens Portalen brød sammen i grin.

Bo Christensen ved Jan Monrads kiste. (Foto: Linda Johansen)
Bo Christensen ved Jan Monrads kiste. (Foto: Linda Johansen)

Bo Christensen kaldte Jan Monrads enke, Marianne, for komikerens held. Og for hans livs kærlighed.

- Vi har altid været der for hinanden, og vi har sagt meget til hinanden - men aldrig et ondt ord, sagde Bo Christensen, inden Jan Monrads kiste til tonerne af 'Farvel Blues' blev båret ud af Portalen.

Kort før klokken 12.30 begyndte familien, venner og forretningsforbindelser at ankomme til tonerne af dæmpet jazz er til Portalen i Greve, hvorfra de skulle tage en sidste af sked med den folkekære komiker Jan Monrad, der døde af en blodprop i lungerne fredag den 20. november.

Foto: Jesper Stormly Hansen Danske kendte - 21. nov. 2015 - kl. 09:09 Jan Monrad er død

Salen kan rumme flere hundrede mennesker og bisættelsen vil ifølge Monrads makker gennem næsten 40 år, Søren Rislund, være delt op i to.

Ifølge Rislund skal Jan Monrad først sendes godt af sted. Dernæst vil man gå over til den med Rislunds ord ’alvorlige del’, hvor man drikker øl og mindes den afdøde komiker.

Anders Matthsen er blandt de mange kendte, der er kommet for at sige et sidste farvel til Jan Monrad. (Foto: Linda Johansen)
Anders Matthsen er blandt de mange kendte, der er kommet for at sige et sidste farvel til Jan Monrad. (Foto: Linda Johansen)

Søren Rislund har helt afstået fra selv at sige noget ved kisten. Han fortæller til Ekstra Bladet, at han formentlig ville gå i stå hele tiden og ende i krampegråd. Det betyder, så afskedsbrevene fra både ham og Jan Monrads enke, Marianne Busk Monrad, under bisættelsen vil blive lagt i munden på skuespiller Mette Marckmann.

(Foto: Linda Johansen/Mogens Flindt) Danske kendte - 30. nov. 2015 - kl. 11:01 Nu siger familie og venner farvel til Monrad

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 8 (Foto: Linda Johansen)
2 af 8 Amin Jensen deltager i Jan Monrads bisættelse. (Foto: Linda Johansen)
3 af 8 Bisættelsen finder sted fra Portalen i Greve. (Foto: Linda Johansen)
4 af 8 Kirsten Siggaard er en af gæsterne til Jan Monrads bisættelse) (Foto: Linda Johansen)
5 af 8 (Foto: Linda Johansen)
6 af 8 (Foto: Linda Johansen)
7 af 8 (Foto: Linda Johansen)
8 af 8 (Foto: Linda Johansen/Mogens Flindt)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere