Mygind: - Jeg er vild med ham

Gem et lille smil: Skuespilleren planlægger et album med gamle klassikere

Peter Mygind har taget sangundervisning for at lave et album med blandt andre Gustav Winckler-sange. Privatfoto
Peter Mygind har taget sangundervisning for at lave et album med blandt andre Gustav Winckler-sange. Privatfoto

– Gaven i coronalorten er, at man begynder at tænke ud ud af boksen, siger Peter Mygind.

Så i stedet for at sidde og trille tommelfingre har han brugt noget af den ufrivillige frihed, som de aflyste/udskudte jobs har givet, på at tage sangundervisning.

Indtil videre har det resulteret i to indspilninger af et par gamle Gustav Winckler-klassiskere,’Gem et lille smil’ og ’Kondi-sangen’. Begge kan opleves på nettet.

Gustav Winckler døde i 1979. Foto: Erik Gleie
Gustav Winckler døde i 1979. Foto: Erik Gleie
 

– Hvad er det med dig og Gustav Winckler?

– Jeg er vild med ham. Altså, han er jo lyden af min barndom. Det var hans sange, der kom ud af radioen – også når man sad i bilen og far dampede Kings, siger Mygind, der med sine 56 år er tre år ældre end Gustav Winckler var, da han i 1979 omkom i en trafikulykke.

Se også: Smertehelvede: - Det er ikke overstået endnu

Klar til jul
Arbejdet med de to sange har givet skuespilleren musikalsk blod på tanden:

– Jeg forestiller mig et album med danske klassikere – Gustav Winckler selvfølgelig, men også Preben Kaas, og så Otto Brandenburg. Han kom i mit barndomshjem og sang ’To lys på et bord’, så den skal selvfølgelig også med.

Planen er, at albummet  – med 12-13 sange – skal være klar til julehandlen.

Mikkel Beha og hans besætning har lige besøgt 20 havne i Danmark. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Danske kendte - 4. jul. 2020 - kl. 09:23 Her bader Beha med bar røv

– Det er noget jeg går og arbejder med, når der er lidt huller mellem andre opgaver, siger Peter Mygind, der håber at komme ud og synge sangene i løbet af næste år.

– Der kunne måske være nogle havnefester eller festivaler, der var interesserede, siger han og fortæller, at han forleden spillede ’Kondisangen’ for sin 21-årige søn og hans ven.

– De var ret begejstrede. Jeg tænker, at flere unge vel synes, det er lidt corny og fedt med nogle sange og tekster, der ikke bare handler om at kneppe damer ...

Lyt til Myginds fortolkning her.