Nadia Nadim afslører: Derfor har jeg ingen kæreste

Den folkekære fodboldspiller har slet ikke tid til kærlighed. Hun fokuserer på sin sport og sin uddannelse

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Se også: Smaskforelsket tv-vært: Nu skal det ske

Den 29-årige fodboldspiller Nadia Nadim flyver ikke på en lyserød sky for tiden.

Det har hun slet ikke tid til, for når hun ikke laver kasser for landsholdet eller amerikanske Portland Thorns, sidder hun med næsen dybt begravet i sine lægestudier.

Hvordan går det med kærlighedslivet?

- Det går stille og roligt. Der sker ikke det vilde. Jeg har meget travlt, men når tiden er inde, skal jeg nok sige det til alle.

Du har slet ikke tid til at tage på dates eller lignende?

- Ikke lige pt, og jeg er heller ikke så interesseret i det lige nu. Jeg har to ting, jeg fokuserer rigtigt meget på lige nu. Det er fodbold, og det er studiet. Det andet skal nok komme.

- Alting til hver sin tid, ikk'å, siger Nadia Nadim.

Højdepunkter 2017
Nadia Nadim gjorde sig i særdeleshed bemærket dette kalenderår, hvor hun og resten af landsholdet var én sejr fra at sikre Danmark guldmedaljen ved EM, ligesom hun introducerede sig selv i indvandrerdebatten.

Se også: Berlingske kårer Nadia Nadim til Årets Dansker

Selv husker hun bedst EM og kåringen som årets dansker.

- Det vildeste var selvfølgelig, at vi nåede EM-finalen - det var ret stort - og at jeg blev kåret som årets dansker. Det er de to ting, der står klarest. Det var okay, synes jeg.

Den legesyge angriber Nadia Nadim har en ubehagelig fortid. Hendes far blev henrettet af Taleban, og familien blev drevet på flugt fra Afghanistan. Foto: Lars Poulsen
Den legesyge angriber Nadia Nadim har en ubehagelig fortid. Hendes far blev henrettet af Taleban, og familien blev drevet på flugt fra Afghanistan. Foto: Lars Poulsen

Store ambitioner
Når det kommer til de fremtidige 12 måneder, ser hun især frem til tre ting.

- En af dem er studiet. Jeg er i gang med 12. semester og har eksamen 9. januar. Det er en embedseksamen, så det er ret stort, og jeg håber, at det går godt.

Nadia Nadim lagde ikke skjul på sin frustration, da hun mødte pressen i Ballerup Idrætspark. Foto: Stine Tidsvilde Landsholdsfodbold - 21. okt. 2017 - kl. 07:21 Træt af drama og konflikt: Så tæt var Nadim på at smutte

- Og så glæder jeg mig til at komme over til Manchester (hvor Nadia Nadim har skrevet kontrakt med Manchester City, red.). At flytte over og spille nogle vigtige kampe, håber jeg, for de har ambitioner om 'The Treble' (mesterskab, pokal- og international turnering, red.).

- Så håber jeg også, at vi kommer helskindet igennem VM-kvalifikationen, for nu har vi jo et lille tilbagefald, siger Nadia Nadim med henvisning til, at kvindelandsholdet for kort tid siden udeblev fra en kvalifikationskamp mod Sverige på grund af en konflikt med DBU og derfor blev dømt som tabere af kampen.

1 af 2 Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 Foto: Tariq Mikkel Khan