Noller udskrevet efter hjerteoperation

For godt 14 dage siden fik Niels 'Noller' Olsen en ny hjerteklap. Nu er han blevet udskrevet

Niels 'Noller' Olsen er hjemme igen efter sin omfattende operation. (Foto: Henning Hjort)
Niels 'Noller' Olsen er hjemme igen efter sin omfattende operation. (Foto: Henning Hjort)

Onsdag i forrige uge fik Niels 'Noller' Olsen, der udgør den ene halvdel af Brødrene Olsen, indsat en ny klap i sit 61 år gamle hjerte.

Se også: Noller har fået foretaget en hjerteoperation

Det var en omfattende operation, hvor han lå operationsbordet på Rigshospitalet i København i seks lange timer.

Nu er Noller blevet udskrevet. Det fortæller hans storebror og musikalske makker, Jørgen Olsen til Ekstra Bladet.

- Han kom hjem i løbet af weekenden og det vigtigste af alt er, at han trives godt, siger Jørgen Olsen.

Se også: Jørgen Olsen: - Noller bad om, at jeg ikke besøgte ham

- Lige som alle andre, der har gennemgået sådan en operation, er der nogle efterveer. Der går noget tid, før den medicin, han skal tage, er ordentligt styret ind. Så kan man få nogle væskeansamlinger, og så har han jo et ar ned over kroppen på 30-40 centimeter, som skal gro ordentligt sammen. Men det går alt sammen fint, forsikrer Jørgen Olsen.

Se også: Overlæge: Nollers nye klap kræver medicin resten af livet

En hjerteklap kan skiftes ved et mindre indgreb gennem lysken, hvis det er en svine-klap, der skal sættes ind. Men Noller har fået en mekaniks hjerteklap, og det kræver at patienten får åbnet hele sin overkrop.

- Han er meget meget glad for at være kommet hjem. Selvom han har haft enestue, så giver det en helt anden ro at være hjemme hos sig selv, siger Jørgen Olsen, der må klare Brødrene Olsens kommende job uden sin bror ved sin side.

- Det har jeg jo prøvet før. Jeg har blandt andet lavet Grand Prix-numrene 'Fugle' og 'Berlin' alene. Men jeg vil da allerhelst stå sammen med min bror. Vi er sgu lige som et gammelt ægtepar, der skal i byen - og det er ikke så sjovt at komme alene, siger Jørgen Olsen, der skal optræde selv i Albertslund i morgen.

Se også: Jørgen Olsen: - Noller optrådte fem dage før sin operation

- Vi hygger os jo, når vi ses. Får lidt god mad og jeg får måske et glas vin eller noget. Så det er jo ikke det sammen, når Noller ikke er med, siger Jørgen Olsen, der ikke tør spå om, hvornår Noller er så frisk ovenpå operationen, at han igen kan tage med ud og spille alle parrets hits.

Den 11. september kan de musikalske brødre fejre 50 års jubilæum. Præcis den dag for et halvt århundrede siden stod de på scenen sammen for første gang. Det skete i K.B Hallen, hvor brødrene varmede op for det britiske band The Kinks.

Det ultimativt største højdepunkt i Brødrene Olsens flotte karriere kom i 2000, hvor de vandt Eurovision Song Contest med ’Fly On The Wings Of Love’.