Nu bekræfter Zobel: Kæreste med skandaleramt tobaksarving

Henriette Zobel er blevet kæreste med tobaksarvingen Erik Færch

Henriette Zobel har fundet kærligheden i tobaksarvingen Erik Færch. Foto: Ole Steen
Henriette Zobel har fundet kærligheden i tobaksarvingen Erik Færch. Foto: Ole Steen

Det er over et år siden, at Henriette Zobel tog afsked med eksmanden ad to omgange, den tidligere Codan-direktør Peter Zobel.

Parret, der har to sønner sammen, var skilt, da Peter Zobel døde i en alder af en alder af 81, men havde et meget nært forhold til det sidste.

Men nu har den 56-årige designer, yogalærer og tidligere model fundet kærligheden igen i den 54-årige tobaksarving Erik Færch.

Det fortæller hun i det nyeste nummer af Billed-Bladet.

- Vi har faktisk kendt hinanden i mange år, da hans far, Stener Færch, var jagtven med Peter (Zobel, red.). Vi er bare glade for hinanden og tager det stille og roligt, siger hun til ugebladet og giver tilladelse til, at parret kan omtale som kærester.

- Selvom jeg synes, vi har en alder, hvor kærester lyder lidt mærkeligt, tilføjer hun med et grin.

Henriette og Peter Zobel på Fredensborg Slot til prins Henriks 70-års fødselsdag. Foto: Thomas Sjørup
Henriette og Peter Zobel på Fredensborg Slot til prins Henriks 70-års fødselsdag. Foto: Thomas Sjørup

Se også: Zobel-arving sælger liebhaver-bolig: Vil tjene millioner

Skandaleramt arving
Erik Færch, der er søn af den afdøde mangemillionær Stener Færch, som blev rig på bl.a. aktier i Skandinavisk Tobakskompagni, og tobaksenken Tineke Færch, er - ligesom sin nye kæreste - vant til at optræde i avisernes spalter.

I årevis har han været del af en spektakulær arvesag, og for nylig kom han igen i mediernes søgelys, da han i september blev sparket ud af sin stenrige mors pengetank SF-Gruppen Aps, hvor han sad som direktør. I oktober blev han så indsat igen.

SF-Gruppen er under mistanke for at have overtrådt selskabsloven ved at have ydet et ulovligt lån på 15,7 millioner kr. til en hollandsk fond, tegnet af Erik Færchs nu forhenværende samlever.

For de mange millioner skulle Erik Færch blandt andet have købt luksuslejligheder i Lissabon.

Henriette Zobel havde ingen kommentarer til beskyldningerne mod Færch, da Ekstra Bladet mødte hende i september.

– Jeg blander mig ikke i, hvad deres forhold er, og hvad der sker i alle de der firmaer. Det kan jeg slet ikke finde ud af. Men jeg kan forholde mig til at være der som en ven, siger Henriette Zobel, som også nyder at tale med Erik Færch om Peter Zobel.

Erik Stener Færch med sin mor, Tineke Færch. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Erik Stener Færch med sin mor, Tineke Færch. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Se også: Tobaksenkes søn sparket ud af familieforetagende

Min engel
Alt tyder på, at Zobel og Færch har dannet par i nogle måneder. Erik Færch har gennem længere tid omtalt Zobel som sin 'engel', men så sent som i september afviste hun, at de to skulle være i et forhold.

- Jeg er slet ikke i kæreste-mode overhovedet. Altså, tro mig, fortalte hun til Ekstra Bladet.

Men i november bekræftede hun så, at de to gamle venner nu er blevet noget mere. 'Love you' skrev hun på Instagram til et billede af de to sammen i Portugal.

Her fremgår det også, at de har haft besøg af Henriette Zobels to sønner.

Ekstra Bladet har gentagne gange forsøgt at få en kommentar fra både Henriette Zobel og Erik Færch, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Arvestrid i lys lue - fejden fortsætter

Tobaksfamilien Færch har, siden den sjællandske gren af dynastiets patriark, Stener Færch, døde i 2005 været genstand for en arvestrid, som for en dels vedkommende har haft offentlighedens bevågenhed.

Patriarkens enke, Tineke Færch, har ved by- og landsret krævet et trecifret millionbeløb af datteren Merethe Færch som erstatning for, at moderen efter sin mands død mente sig presset til at sælge aktier i selskabet Færch Holding til datteren.

Tre nederlag

Aktierne viste sig efter salget at være langt mere værd, da Færch Holding solgte en del af dem i Skandinavisk Tobakskompagni til den amerikanske tobaksgigant British American Tobacco.

Tineke Færch tabte sagen mod datteren ved byretten i Helsingør i maj 2014, og i november 2015 led enken endnu et nederlag ved Østre Landsret.

I februar 2016 satte Procesbevillingsnævnet endeligt punktum i sagen med beslutningen om, at den i dag 85-årige kvinde ikke kan få sagen prøvet ved Højesteret, da den ikke vurderes principiel.

222869.jpg

Stener Færch var gift med Tineke Færch. Inden sin død ændrede faderen sit testamente, så sønnen ikke blev tilgodeset med værdifulde stemmeberettigede A-aktier, sådan som Erik Færch ellers havde forventet. Foto: Polfoto

Forsmået søn

Uden for spotlightet af den økonomiske strid mellem mor og datter gemmer sig imidlertid en anden økonomisk tvist, hvor Stener og Tineke Færchs søn, Erik Færch, spiller en central rolle.

Inden sin død ændrede faderen sit testamente, så sønnen ikke blev tilgodeset med værdifulde stemmeberettigede A-aktier, sådan som Erik Færch ellers havde forventet.

Det fremgår af Tineke Færchs forklaring om forløbet i en sag mod familiens daværende advokater afgjort i Københavns Byret i maj 2015.

Ændringen skete angiveligt efter pres fra det magtfulde overhoved for familiens jyske gren, Lone Færch, og med Tineke og Merethe Færchs vidende.

Dermed stod Erik Færch efter faderens død reelt uden indflydelse og økonomisk andel i familieforetagendet og dets gigantiske pengetank.

Siden har Erik Færch i årevis kæmpet mod sin søster side om side med moderen Tineke, der ifølge en række dokumenter, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, har tilgodeset den nu 54-årige søn med anseelige pengesummer.

Erik Færch har siden 2007 officielt været bosiddende i Portugal.

51277379.jpg

Ekstra Bladet 26. november 2015.

Tineke Færch har stuvet ubeskattede penge fra sit danske firma ned i en hollandsk fond. Interne dokumenter afslører, at det er sønnen Erik Færch (th), der har instrueret Nordea i at håndtere overførslerne. Eksperter kalder manøvren ulovlig. Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Scanpix Tæt på Smøg-millionærer: Familieballade i kampen om pengene

Skærm

Mest læste i flash!