Nu siger familie og venner farvel til Monrad

Familien og vennerne sender i eftermiddag den populære komiker ud på hans sidste rejse

Der forventes et meget stort fremmøde til Jan Monrads begravelse senere i dag. Se komikerens allersidste optræden her.

Den kom som et chok - mest af alt for konen, Marianne og børnene - men også for Jan Monrads makker gennem ca. 40 år, Søren Rislund, at døden kan komme så pludselig og uden varsler.

Jan Monrads faldt om hjemme hos fruen, Marianne med en blodprop i lungen. Foto: All Over
Jan Monrads faldt om hjemme hos fruen, Marianne med en blodprop i lungen. Foto: All Over
 

Men det skete den. 20 november, hvor Monrad faldt om i hjemmet med en blodprop i lungen, og trods ihærdig indsats stod han liv ikke til at redde.

Se også: Søren Rislund: Stadig ufatteligt

Efterhånden som nyheden om, at den kun 64-årige folkekære komiker var gået bort, bredte sig, svømmede de sociale medier over med kondolencer og glade minder om det menneske, som på alle måder var en af naturens muntre sønner.

Søren Rislund og Jan Monrad har arbejdet sammen i ca. 40 år. Foto. Thomas Wilmann
Søren Rislund og Jan Monrad har arbejdet sammen i ca. 40 år. Foto. Thomas Wilmann
 

Det er Søren Rislund, der sammen med et par andre af de meget tætte venner har hjulpet enken, Marianne Busk Monrad med at få orden på alt det praktiske, efter Jan Morads pludselige død.

Jan Monrad skal nu sørge for morskab i Himmelen. (Foto: Jan Unger) Danske kendte - 22. nov. 2015 - kl. 13:31 Giv Monrad en statsmands-begravelse

Over for Ekstra Bladet har Rislund givet udtryk for, at det arbejdet har virket som god terapi, og måske hjulpet ham til at forstå det faktum, at det ikke bare er hans ven, men også en del af hans eksistensgrundlag, der er revet bort.

- Monrad & Rislund-varemærket er jo ikke en teater-trup, hvor man kan få en anden til at overtage rollen. Når halvdelen af koncernen går væk, så kan man ikke lige pludselig have en Orla Larsen i rollen som Monrad. Den går sgu ikke. Vi har investeret os selv i det her brand gennem 40 år, og det fanger på en anden måde, har han forklaret til Ekstra Bladet.

Jan Monrad var aldrig bange for at give humoren en tand ekstra. foto: all over/claus poulsen Kendte Nekrolog over Jan Monrad: Respektløs folkehelt

Og i dag skal der så siges farvel.

De to gamle gymnasie-kammerater fra Frederiksberg bliver nu definitivt sendt hver sin vej.

Selve stedet og tidspunktet for bisættelsen holdes efter ønske fra familien hemmeligt, for at udgå for stort et fremmøde af perifere bekendte eller nysgerrige.

(Foto: Leif Barbré Knudsen) Danske kendte - 21. nov. 2015 - kl. 15:51 Se Jan Monrads sidste optræden

Hvordan hele ceremonien eller afskeden kommer til at forme sig, ved kun de nærmeste, men tidligere har komikeren Anders Anden Matthesen afsløret, at der ligger en gammel aftale imellem ham og Monrad om, at Anden - fordi han er den yngste - skulle være den, der optrådte til Monrads begravelse.

Om denne sikkert helt igennem tragikomiske hyldest kommer til at forekomme, vides ikke.

I Østdanmark ser det flere steder sådan her ud lige nu. I Jylland spejder de langt efter snevejret. Privatfoto Sundhed - 21. nov. 2015 - kl. 21:49 Monrad døde af lunge-blodprop: Derfor kan du blive ramt

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 3 (Foto: Linda Johansen)
2 af 3 Der forventes et meget stort fremmøde til Jan Monrads begravelse. (Foto: PR)
3 af 3 (Foto: Linda Johansen/Mogens Flindt)

Skærm

Mest læste i flash!
Hent flere