Ny under-måler indtager revy-scenen i Sønderborg

68-årige Asger Reher er ved at gøre klar til dette års revy i Sønderborg efter at Leif Maibom har forladt de skrå brædder

Asger Reher optræder blandt andet som Nordkoreas diktator  Kim Jong-un. Foto: Sønderborg Sommer Revy
Asger Reher optræder blandt andet som Nordkoreas diktator Kim Jong-un. Foto: Sønderborg Sommer Revy

Tidligere var der revy-direktør Leif Maibom, som på en god dag måler 168 cm. - altså i højden.

Men næppe har Maibom  forladt de skrå brædder i Sønderborg Sommer Revy, før en ny undermåler straks har indfundet sig på scenen.

- Jeg vil altså bare lige sige, at jeg er væsentligt højere end Leif, proklamerer Asger Reher stolt.

- Og hvad skal det så sige?

- Jeg er 170 cm.  Men små mænd kan altså godt spille store roller, griner den 68-årige skuespiller.

Asger Reher er ankommet til Sønderborg med det øvrige hold for at øve op til premieren 26.maj på 'Før var vi alle i samme båd.'

Den kendte  'Ørkensøn' har rystet sandet ud af ører og sandaler.

Nu går turen til Nordkorea. Reher skal nemlig optræde som diktator Kim Jong-un.

- Leif har skrevet en helt fantastisk tekst, som jeg virkelig glæder mig til at optræde med. Det kan godt være lidt svært at parodiere Kim Jong-un, for vi kender jo ikke ret meget til ham. Men vi har parykken og jakkesættet. Og teksten i visen skal nok få os til at tænke os om. Leif kan jo faktisk godt, når han skal, mener Asger Reher.

Sønderborg Sommer Revy

Sønderborg Sommer Revy er to gange blevet kåret til Årets Revy i henholdsvis 2017 og 2008.

Leif Maibom har gennem alle årene været direktør, tekstforfatter, instruktør og skuespiller, mens hustruen Johnna har taget sig af billetsalg og økonomi.

Pr. 1. oktober 2017 overtog Jeanne Boel og hendes mand Klaus Kristensen første del af revyen. Der er tale om et glidende generationsskifte over fire år.

Maibom vil fortsat levere tekster til revyen - men han optræder ikke længere i den.

Efter et par ugers prøver i København har revy-holdet for alvor kastet ankeret ud i Sønderborg. Her bliver der dagligt danset, sunget og fyret vittigheder, mens tekster og trin bliver pudset til.

- Jeg har spillet meget revy. Men jeg har aldrig før oplevet, at alle teksterne stort set er parate, når vi går i gang. Det giver et kæmpe overskud i forhold til, hvis man skal gennem 400 forskellige udkast og være enige om alt muligt. Enighed er måske nok en god ting - men den gør også en træt, bedyrer Asger Reher.

Årets revyhold i Sønderborg: Karsten Jansfort, Jeanne Boel, Asger Reher, Lone Rødbroe og Bjarne Antonisen. Foto: Sønderborg Sommer Revy
Årets revyhold i Sønderborg: Karsten Jansfort, Jeanne Boel, Asger Reher, Lone Rødbroe og Bjarne Antonisen. Foto: Sønderborg Sommer Revy
 

Asger Reher og Leif Maibom har kendt hinanden i mange år, men først nu bliver Reher sluppet løs på scenen i det sønderjyske.

- To små mænd med maver er for meget i den samme revy, har Maibom tidligere sagt.

- Det er noget sludder og en dårlig undskyldning. Der kan være mange små mænd på den samme scene, replicerer Asger Reher.

Vaskeægte sønderjyde
Den 68-årige kunstner nyder i den grad at være tilbage i Sønderjylland.

- Jeg er født i Aabenraa og opvokset i Gråsten. I går efter prøverne tog jeg min bil og kørte til Dybbøl og drak bagefter kaffe ved Slots-søen i Gråsten. Jeg var også forbi barndomshjemmet. Det var en skøn tur.

Sønderjylland og sønderjyderne betyder stadig meget for mig. Her er en helt bestemt stemning og holdning, som man ikke kender  andre steder i landet. Jeg er faktisk 2. generations dansker. Begge mine forældre blev født i Tyskland.

Sønderjyder er et hyggeligt og trofast folkefærd, fastslår Asger Reher.

- Kunne du tænke dig at flytte tilbage til Sønderjylland?

- Det er umuligt på grund af mit arbejde. Så skal jeg gå på pension, og det vil jeg ikke. Jeg skal helst være i gang hele tiden. Det ligger dybt i enhver kunstner, at man skal blive ved til man ikke kan mere.

Ånden, sjælen og kroppen kræver det, siger den gamle og garvede skuespiller.

Leif Maibom har formentlig optrådt for sidste gang i Sønderborg-Revyen. Foto: /ritzau/Christer Holte Samfund Sønderborgs revy-konge: Vi har følt os som nogle bonderøve