Ole Christian Madsen: Helt ufatteligt at Kathrine er død

Steppeulv-instruktøren har arbejdet tæt sammen med Kathrine Windfeld

Ole Christian Madsen er chokeret over katrine Windfelds tragiske dødsfald. Foto: Polfoto
Ole Christian Madsen er chokeret over katrine Windfelds tragiske dødsfald. Foto: Polfoto

Filminstruktør Ole Christian Madsen, der netop nu er biografaktuel med filmen ’Steppeulven’ om hippie-musikeren Eik Skaløe, har flere gange arbejdet tæt sammen med Kathrine Windfeld.

Den 48-årige instruktør døde i går efter en hjernetumor, og Ole Christian Madsen, der pt. er til Filmfestival i Berlin, er lige som sine mange kolleger dybt berørt af Kathrine Windfelds død.

Heller ikke instruktørkollegaen Ole Christian Madsen kan fatte, at Kathrine Windfeld skulle dø så ung. Foto: Polfoto
Heller ikke instruktørkollegaen Ole Christian Madsen kan fatte, at Kathrine Windfeld skulle dø så ung. Foto: Polfoto
 

Kathrine Windfeld betegnes af alle som en professionel og dynamisk kvinde med masser af overskud. Foto: Finn Frandsen Danske kendte Piv Bernth: ’The Team’ bliver et flot eftermæle for Kathrine

- Hun startede jo sin instruktørkarriere ved at være assistent for mig, og efter 2005 begyndte hun at få fat selv og instruere på egen hånd. Det var jo kun et spørgsmål om tid, før hun skulle gå sine egne veje, siger Ole Christian Madsen til Ekstra Bladet og forklarer, hvorfor han brugte hende så meget, han kunne, da det var en mulighed:

Lars Mikklelsen er dybt berørt af Kathrine Windfelds død. Foto: Jakob Jørgensen Danske kendte Lars Mikkelsen: Kathrine var en skøn dame

- Hun var en utrolig dygtig arbejdsleder og eminent til få styr på alt det praktiske omkring en film. Hun var god til at få folk med på visionen og til at få skuespillerne til at føle sig trygge, siger Ole Christian Madsen.

Festligt bekendtskab
- Jeg så hende 1. december til en fest hos Instruktørsammenslutningen. Der virkede hun meget frisk. Så hurtigt er det gået. Det er helt ufatteligt, siger Ole Christian Madsen.

Kathrine Windfeld døde i en alder af blot 48 år. Den succesrige filminstruktør har en lang række store film på cv'et, herunder filmene 'Hamilton: I nationens tjeneste' og 'Flugten'. Desuden har hun instrueret flere afsnit af succesfulde tv-serier som 'Forbrydelsen', 'Rita' og 'Broen'. Samfund Filminstruktør blev ramt af kræft det værste sted

Og det var ikke kun, når der skulle film i kassen, at Kathrine var godt selskab. Privat var hun også et festligt bekendtskab.

- Hun var et utroligt humørfuldt menneske, der var sjov at være sjov med. Hun var desuden ultra-feministisk. Det var bestemt ikke noget, hun holdt for sig selv, så det skabte jo mange gode diskussioner. Jeg vil først og fremmest huske hende for, hvor sjov hun var at være sammen med – og hvor godt selskab hun altid var, siger Ole Christian Madsen og slutter:

Hanne-Vibeke Holst vidste, at Kathrine Windfeld var syg. Alligevel kom dødsfaldet som et chok. Foto: Thomas Lekfeldt Filmnyheder Hanne-Vibeke Holst: Chokerende tragisk at Kathrine skulle dø

- Hun kunne drevet det, så langt hun ville. Hun havde jo også gang i en film i USA, som hun havde fået kontrakt på, så hun var rigtig godt på vej til at bryde ud af Danmark. En af hendes allerstørste styrker var hendes enorme viljestyrke, så hun kunne være kommet meget langt.

Instruktør Kathrine Windfeld er død. (Foto: Polfoto) Filmnyheder Dansk succes-instruktør er død